anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rezygnacja z zakupu i nie odebranie paczki z paczkomatu Inpost

zbart44
#1 Nowicjusz#

Czy mogę zrezygnować z zakupu po dostarczeniu paczki do paczkomaty, ale przed jej odebraniem ? (rozumiem, że paczka wróci do sprzedającego), ale czy nie poniesie on kosztów związanych z wysyłką paczki i czy ja mogę w ten sposób wykonać zwrot ? To sytuacja wyjątkowa, bo sprzedawca wysłał tylko część produktów ( reszty nie ma, poinformował i przeprosił ) a paczka dotarła wyjątkowo późno przez paczkomat tymczasowy. W tej sytuacji nie zdążę jej odebrać w ciągu 48 godzin. Dlatego najchętniej był zrezygnował z zakupu, bo przesyłki, na której już mi tak bardzo nie zależy i tak nie zdążę odebrać.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@zbart44 jeśli masz na myśli paczkomat Inpost to owszem mozesz tak postąpić  ,zwrot do sprzedawcy idzie bez dodatkowych kosztów .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Możesz ale sprzedajacy poniesie koszt ale to wina sprzedającego. Napisz do niego, a co to ma być zwrot reklamacja czy co?

oznacz moderatorów

zbart44
#1 Nowicjusz#

Rezygnacja z zakupu. Winy sprzedającego nie ma, towar wysłał choć nie wszystko ( ale poinformował) . Odebrał bym to co wysłał, ale czas na odbiór z paczkomatu jest dla mnie niewystarczający ( wyjazd na weekend). I tka nie zdążę odebrać, więc interesuje mnie rezygnacja z zakupu i nie odebranie paczki z paczkomatu

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@zbart44 jeśli to zielony paczkomat to możesz wydłużyć czas odbioru prosząc moderatorki tu na forum

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak uważasz, kliknij zwrot na Allegro a paczka jak nie odbierzesz wróci do niego.

oznacz moderatorów