anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tanie przesyłki za pobraniem w pakiecie Smart

thinkpolish
#1 Nowicjusz#

Ostatnio zauważyłam, że zniknęła mi możliwość płacenia za przesyłki za pobraniem w cenie 4.99 zł, są tylko te pełnopłatne. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną i jak przywrócić tę usługę? Wydaje mi się, że stało się to po tym, jak moja karta straciła ważność i zanim wprowadziłam dane nowej karty, przez chwilę utraciłam członkostwo Smart, ale teraz znów je posiadam. Czy komuś coś takiego się zdarzyło? Bo z tego co widzę, Allegro nie wycofało promocji na pobranie dla użytkowników pakietu Smart.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg#

@thinkpolish nic się nie zmieniło w zasadach allegro smart. Jedynie sprzedawcy mogli przestać udostępniać taką opcję transportu.

Podaj przykładowa ofertę?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@thinkpolish Smart to dostawy uwarunkowane, udostępniają je sprzedajacy i muszą spełnić warunki żeby mieć znaczek Smart przy ofertach, do niektórych dostaw są zmuszenia przez Allegro a niektore sobie wybierają, jak jakiś tych nie wymaganych nie ma tzn. że sprzedającym nie pasują i ich nie udostępniają.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Sprzedawcy odchodzą od pobraniówek. Przyczyna jest prosta - klienci robią sobie jaja. Połowa paczek wraca nie odebrana. A sprzedawca nie dość, że płaci dopłaty do smarta to jeszcze płaci za powrót paczki. Nie ma się czemu dziwić, że wolą wyłączyć, bo to nie opłacalne.

oznacz moderatorów