anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tanie przesyłki za pobraniem w pakiecie Smart

thinkpolish
#7 Wielbiciel#

Ostatnio zauważyłam, że zniknęła mi możliwość płacenia za przesyłki za pobraniem w cenie 4.99 zł, są tylko te pełnopłatne. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną i jak przywrócić tę usługę? Wydaje mi się, że stało się to po tym, jak moja karta straciła ważność i zanim wprowadziłam dane nowej karty, przez chwilę utraciłam członkostwo Smart, ale teraz znów je posiadam. Czy komuś coś takiego się zdarzyło? Bo z tego co widzę, Allegro nie wycofało promocji na pobranie dla użytkowników pakietu Smart.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg#

@thinkpolish nic się nie zmieniło w zasadach allegro smart. Jedynie sprzedawcy mogli przestać udostępniać taką opcję transportu.

Podaj przykładowa ofertę?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@thinkpolish Smart to dostawy uwarunkowane, udostępniają je sprzedajacy i muszą spełnić warunki żeby mieć znaczek Smart przy ofertach, do niektórych dostaw są zmuszenia przez Allegro a niektore sobie wybierają, jak jakiś tych nie wymaganych nie ma tzn. że sprzedającym nie pasują i ich nie udostępniają.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Sprzedawcy odchodzą od pobraniówek. Przyczyna jest prosta - klienci robią sobie jaja. Połowa paczek wraca nie odebrana. A sprzedawca nie dość, że płaci dopłaty do smarta to jeszcze płaci za powrót paczki. Nie ma się czemu dziwić, że wolą wyłączyć, bo to nie opłacalne.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

thinkpolish
#7 Wielbiciel#

Ok, rozumiem i dzięki za odpowiedzi 🙂 Trochę się zdziwiłam, bo wcześniej jak kupowałam za pobraniem, to wprawdzie były oferty pełnopłatne, ale zawsze chociaż jedna firma kurierska miała w ofercie cenę 4.99 (zdaje się DPD, ale już nie pamiętam) i  wyglądało to tak, że cena regularna była przekreślona, a obok widniała właśnie cena 4.99, i taka cena pojawiała się regularnie, a teraz nagle zniknęła, po prostu przestała się pojawiać. Więc wygląda na to, że to 4.99 było jakąś promocją, która teraz zniknęła - o to mi chodziło. Tylko nie wiem, czy ta promocja wynikała z posiadania Allegro Smart czy została zastosowana przez samego przewoźnika. Jeszcze poobserwuję tę sytuację, chociaż wątpię, żeby coś się miało zmienić.  

oznacz moderatorów