anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja Allegro Delivery uznana w panelu, brak wypłaty

InterWay
#7 Wielbiciel

Cześć, Chciałbym opisać sytuację, która pokazuje totalny brak spójności w procedurach Allegro Delivery. Opis sytuacji: Wysłałem komputer stacjonarny.

Zabezpieczyłem go moim zdaniem bardzo dobrze

Wnętrze obudowy wypchane folią (zabezpieczenie podzespołów).

Komputer w oryginalnych formach styropianowych i kartonie.

Na karton naklejone 3 warstwy dociętej tektury.

Całość owinięta 8-10 razy folią bąbelkową, stretch i naklejki "Uwaga Szkło".

Mimo to, paczka dotarła do klienta w stanie tragicznym – blacha obudowy pogięta i mocno wgnieciona w kilku miejscach, jak po upadku z dużej wysokości lub przygnieceniu czymś bardzo ciężkim.

Pęknięta płyta główna, karta wyrwana. Absurdalny proces reklamacyjny:

Najpierw dostałem odmowę, bo wg konsultanta... "produkt został źle spakowany".

Złożyłem odwołanie. W panelu Allegro status zmienił się na „UZNANE” i „ROZWIĄZANE” (nr 6251/2026). Czekałem ponad 2 tygodnie na przelew lub jakąkolwiek wiadomość – cisza.

Sam napisałem do nich z zapytaniem o termin wypłaty, na co nagle po prawie MIESIĄCU dostaję żądanie przesłania zdjęć środka paczki i wypełnień, bo inaczej "nie rozpatrzą reklamacji".

Pytania do Allegro: Skoro reklamacja w systemie widnieje jako UZNANA, to dlaczego środki nie zostały wypłacone automatycznie?

Dlaczego po uznaniu reklamacji konsultant ponownie otwiera proces dowodowy po miesiącu od zdarzenia?

Jak mam zrobić zdjęcia wnętrza paczki sprzed miesiąca, skoro komputer musiał zostać naprawiony dla klienta, bo nikt nie raczył odpowiedzieć przez 3 tygodnie?

Dlaczego dalej nie raczycie w rozsądnym terminie odpisać na widomość ?

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @InterWay, skontaktowaliśmy się z Tobą dziś o 08:48 w zgłoszeniu o numerze 58070395.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów