anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot za przesylke

Classy24
#2 Obserwator#

Kupujący zamówił dwa produkty zwrócił jeden produkt  , płacił za przesyłkę 9,99 czyli nasza najtańszą opcje wysyłki czy mam obowiązek zwrócić mu koszt przesyłki czyli 9,99?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

az1rael
#21 Demiurg#

Jeśli oba były w 1 paczce tzn że i tak poniósłby ten koszt więc nic nie zwracasz. Gdyby były w 2 osobnych paczkach i naliczono mu 2x opłate za wysylkę to 1x zwracasz najtańszą wysyłkę z oferty nie smart i nie odbiór osobisty

oznacz moderatorów

Classy24
#2 Obserwator#

tylko że allegro kilka tygodni temu w takim samym przypadku  ale na naszym drugim koncie allegro uznało że klient ma racje i powinnam jej zwrócić  i przyznali jej 10 monet wysyłam ich wiadomość :

Przyznałam na konto kupującego today_try_me 10 monet, które może wykorzystać podczas kolejnych zakupów w naszym serwisie. W przylądku odstąpienia od umowy zakupu sprzedający YouStyle_ jest zobowiązany do zwrotu kosztu za zwrócony towar oraz kosztu najtańszej opcji przesyłki, tj. 9,99 zł nawet, jeśli to był częściowy zwrot.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

Nic podobnego , jeśli klient zostawia u siebie część zakupu nie zwracasz kosztów przesyłki , jest wyjątek w przypadku , gdy koszt przesyłki zwracanego przedmiotu wpłynął na całkowity jej koszt  ,wówczas zwracasz różnicę .

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@Classy24 Różnie bzdury piszą pseudodoradcy, którzy nie mają pojęcia o temacie, w którym się wypowiadają.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@Classy24 Jeśli zamówienie było wysyłane w jednej paczce, to nie zwraca się kosztu najtańszej dostawy przy częściowym zwrocie.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów