Allegro Lokalne fromy płatności opłata za towar i odbiór pieniędzy (Sprzedający)

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam chciałbym wystawić przedmiot na allegro lokalne np Skin do CS GO (przedmiot cyfrowy) i mam pytanie które dotyczy płatności i odbioru pieniędzy. Otóż gdy np chce wystać jakiś przedmiot cyfrowy z gry itp na allegro lokalne z sposobem płatności Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata , to mam pytanie w jaki sposób kupujący zapłaci , czy można dodać sposób płatności w jakim kupujący ma zapłacić np (VISA czy BLIK )? Jeśli nie podaje żadnych danych (Banku itp ) to jak środki mają trafić do mnie ? I czy są pobierane jakiś opłaty za sprzedany przedmiot? Gdy chce wystawić przedmiot na Allegro Lokalne porostu podaje swoje dane i sposób płatności w takim razie jak to działa że kupujący może zapłacić i w jaki sposób, I gdzie po tym pieniądze będą się znajdować ?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@CE_Waldek Cześć. 🙂 Jeśli wystawisz ofertę na Allegro Lokalnie, to kupujący decyduje, w jaki sposób zapłaci za produkt. Środki za sprzedaż trafią na Twoje konto Allegro Finanse, z którego będziesz mógł wypłacić pieniądze na swoje konto bankowe.
Przed zleceniem wypłaty na konto bankowe, musisz aktywować wypłaty. Zrobisz to z poziomu zakładki Ustawienia wypłat. Pamiętaj, że dane na koncie Allegro i koncie bankowym muszą być identyczne.
Na Allegro Lokalnie po sprzedaży przedmiotu zostanie Ci naliczona opłata transakcyjna wynosząca 7,9% wartości przedmiotu (z wyjątkiem działu Elektronika: 4,9%).
Przed sprzedażą serdecznie zachęcam Cię do udziału w bezpłatnym kursie, który przybliży Ci cały temat sprzedaży i zakupów na Allegro Lokalnie: https://allegro.pl/akademia/lp/allegro-lokalnie

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dzień dobry.
Mam podobny problem co Waldek. Sprzedałem hulajnogę i od tygodnia nie ma wpływu pieniędzy, jestpylko informacja, że płatność rozpoczęta, czekaj na wpłatę od kupującego. Sprawdzam Allegro Finanse codziennie, a tam dalej 0 zł. Jak długo mam czekać i dlaczego to tyle trwa?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Napisz do kupującego - nie dokończył płatności tylko ją zamknął.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Napisałem, ale nawet postów nie czyta. Sądzę, że to próba oszustwa, bo dostałem też SMS z linkiem do dokończenia transakcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak pieniędzy nie ma na AllegroFinanse, a towar już wysłałeś to obawiam się, że już ich nie zobaczysz.
Dostałeś może jakiegoś maila z potwierdzeniem płatności? Jest to dość popularne ostatnimi czasy oszustwo.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Towaru nie wysłałem, ale podejrzewam, że to próba jakiegoś oszustwa, bo dostałem SMS od nadawcy oznaczonego jako Allegro z linkiem do dokończenia płatności.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To takie rzeczy Cię nawet nie interesują, jest kasa na Allegro, wysyłasz towar, jak nieopłacone to po 5 dniach aukcja się wznowi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A gdzie żeś słyszał że coś jest za darmo?😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Uważaj, bo jak wystawisz taki wirtualny przedmiot to może się do Ciebie "zgłaszać" wielu oszustow, którzy będą chcieli na różne sposoby wyłudzić ten przedmiot, np. wysyłać podrobione maile informujace o wplacie itp.
Kasa musi być tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji
Jak jest 0,00 zł to nic nie wysyłaj 🙂