Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący kliknął kup teraz, wypełnił formularz dostawy życząc sobie przesyłkę płatną przy odbiorze. Po czym oznajmił mi na czacie, że rezygnuje z wózka. Kontakt na czacie się urwał, kupujący nie odpisuje na wiadomości. Allegro naliczyło prowizję prawie 50 zł za sprzedaną rzecz a ja nie zamierzam za to płacić.
Skoro facet zrezygnował nie będę wysyłać paczki, bo najprawdopodobniej i tak jej nie odbierze a ja zostanę obciążona kosztami przesyłek.
Miał ktoś podobny problem? Jak anulować transakcję?
Pisałam już do allegro, ale mam wrażenie jakby to komputer odpisywał i generalnie nic mądrego mi nie odpisali a już na pewno nie pomogli.
A lokalnie nie ma prowizji, jest opłata za utrzymanie ogłoszenia, jesteś w plecy, jedyne co to sąd 🙂
opłata za obsługę transakcji, tak jest napisane w zestawieniu historii operacji
Naprawdę allegro nic z tym nie zrobi?
Nie, allegro nic nie zrobi, Trzeba zapłacić bo allegro to i tak ściągnie 😞
Można pozwać kupca o wywiązanie się z transakcji jedyna opcja 😞
ściągnąć nie ściągnie, nie mam innych zaległości, zablokuje konto co najwyżej
w sądzie pozwać czy można to przez allegro załatwić?
Allegro nie jest stron transakcji 😞 Wiec trzeba samemu załatwić pozew.
Allegro zablokuje konto za nie opłacenie a potem ściągnie dług przez firmę windykacyjną 😞
brak mi słów...
Kupujący mają wszystkie przywileje a Sprzedający zawsze pod górkę
Niech zlikwidują to g*** jak najszybciej, bo takich jak ja na pewno jest więcej a allegro na niewiedzy użytkowników się bogaci
Mimo wszystko dzięki za odpowiedź
kupujący nie ma możliwości odstąpienia od umowy
po zakupie. (wg Regulaminu AL)
czyli nic, tylko albo płaci, albo zakładasz mu sprawę 🙂
nie ma opcji rezygnacji, kiedy wypełnił formularz.
ale windykacja może być dopiero po wygranym procesie chyba 😮 bo tak to każdy by sobie wysyłał windykację o cokolwiek 🙂
Artykuł od samego allegro 😉
@marta72325 Dobra rada na przyszłość wystawiaj na normalnym Allegro a nie na Lokalnie.
@pinsplash, do 18 maja, albo końca czerwca tylko 🙂