Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Wystawiłam na licytację kilka produktów po ok 3 zł z ceną startową. W ciągu dwóch tygodni 6 osób licytowało w różnych moich aukcjach, nie opłaciło i po 5 dniach licytacja została anulowana. Czy taki kupujący ponosi jakiekolwiek konsekwencje? Jakieś ostrzeżenie, cokolwiek? Wiadomo, że chcę sprzedać produkt. Takie sytuacje prowadzą do tego, że przez tydzień jest on zawieszony, jest to bardzo irytujące. Kupujący nawet nie odczytują wiadomości. Takie zabawy tu chyba powinny być jakoś tępione? Czy hulaj dusza?
@bezaczek7 jeśli to ten sam żartowniś licytuje, to będzie miała bana, ale za jednorazowy wybryk nic nie zrobią
Nie ten sam, różni użytkownicy.
Nie wiem czy to jednorazowy wybryk każdej z tych osób, czy u kogoś innego też już tak robili. Ciekawe czy Allegro ma nad tym jakąkolwiek kontrolę, jakieś statystyki dla danego użytkownika.
Szkoda, że na Lokalnie nie da się ocenić sprzedających ani kupujących. Może to byłoby w jakimś zakresie przydatne dla innych sprzedających i kupujących. Może taki licytujący-nieopłacający drugi raz by się zastanowił zanim kliknie...
Czy da się ustawić powiadomienie jakiekolwiek, kiedy ktoś składa ofertę w mojej licytacji? Dowiaduję się o tym w momencie zakończenia licytacji, że nastąpiła sprzedaż, albo kiedy sama wchodzę przejrzeć swoje ogłoszenia. Nie widzę opcji zaznaczenia powiadomienia o złożonej ofercie, wszystkie haczyki mam zaznaczone na powiadomienia mailowe.
@bezaczek7 Allegro nie ma żadnej kontroli nad kupującymi, bo oni co chwile zakładają nowe konta i nie będą sprawdzać po innych użytkownikach, zareagują wówczas jak na Twoim koncie ktoś zalicytuje trzy razy i nie kupi
No cóż, szkoda. Dziękuję za odpowiedź.
@bezaczek7 jeżeli sytuacja jest nagminna dla danego konta podejmujemy odpowiednie kroki. Jeżeli była to jednorazowa sytuacja nie działamy.