anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalnie to najgorsze co można było wymyślić. Zero poprawy.

kryst127
#1 Nowicjusz

Witam...

Też macie takie problemy na allegro lokalnie że ludzie sobie bez konsekwencji nie płacą za zakupy i trzeba czekać trzy dni na ponowne wystawienie?

Zdarzyło mi się sprzedawać ten sam laptopa 3 razy i telefon dwa razy bo ktoś zwyczajnie nie zapłacił. 
Allegro w ogóle działa czy już całkiem upada w tej kwestii?

A na zwykłym allegro nie można np wystawić iPhone bo mają problem z regulaminem. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Szczerze to akurat u mnie wiecej takich akcji na głównym. To zależy od kategorii. W elektronice, drozszych sprzętach itp. zdejmują w ten sposób oferty. Przy zwykłych, niedrogich bzdetach raczej nikt się w to nie bawi...

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

największym problemem w tej sytuacji jest pobieranie przez allegro prowizji przed finalizacją transakcji

oznacz moderatorów

kryst127
#1 Nowicjusz

Na allegro lokalnie chyba nie biorą wcześniej prowizji? 

oznacz moderatorów

kryst127
#1 Nowicjusz

Myślałem że na głównym to się nie zdarza. 

Na lokalnym nagminnie licytują i nie płacą. Wraz z licytacja to 10 dni straty czasu, kompletnie bez sensu podejście Allegro że nic z tym nie robi. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Najśmieszniejsze jest, że połowa na głównym nie umie anulować i ponowić płatności albo ma to gdzieś. A na Allegro są wieczne problemy z płatnościami. Potem gostek kilka razy kupuje to samo, by finalnie opłacić dopiero ostatni zakup. Towar zablokowany, prowizja sie nalicza... Niektórzy to specjalnie robią. Miałam ostatnio klienta, któremu płatność nie poszła, była tylko jedno sztuka to kupić drugi raz nie mógł. Wytłumaczyłam jak anulować i ponowić płatność, poszło. Następnego dnia powtórka z rozrywki, było wiecej sztuk, to tak sobie do skutku 3x od nowa kupował aż zapłaciło...  Powinna być jakaś systemowa blokada ponownego zakupu z tej samej oferty przed opłaceniem poprzedniego zakupu. Jednak portal ma gdzieś jakiekolwiek udogodnienia, nawet szkoda strzępić języka w pomysłach...