Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, postanowiłem napisać tutaj, gdyż nadal nie dostałem odpowiedzi od allegro po moim zgłoszeniu, za to informację o uregulowaniu rachunku to dostałem...
Więc tak, posiadałem pewien przedmiot na sprzedaż, jakiś anonim zapytał się czy jest aktualne.
Odpisałem że w tym samym dniu ktoś zainteresowany ma przyjechać do mnie po ów przedmiot (brakuje na allegro takiej opcji jak "rezerwacja"), a gdyby jednak się rozmyślił to dam znać.
Chwilę po otrzymaniu tej wiadomości tenże anonim użył opcji kup teraz i płatności przy odbiorze osobistym.
I się zaczęły problemy z kontaktem, po czym jakakolwiek korespondencja została kompletnie urwana.
Przez tego osobnika straciłem zainteresowanego kupca i z prowizją od sprzedaży do opłacenia.
Takie coś absolutnie nie powinno mieć miejsca. Allegro mimo moich dwóch wiadomości w tej sprawie (ostatnia wysłana 27.08) nadal milczy.
Co proponujecie w tej sytuacji zrobić?
Z góry dzięki za pomoc.
@akaix1 podaj proszę numer sprawy, ponieważ nie widzę na Twoim koncie kontaktu z nami. Sprawdzę to.
Będę wdzięczny, numer 175629009603700972.
@akaix1 dziękuję! Sprawdziłam to i otrzymałeś automatyczną odpowiedź od czatbota, dlatego sprawa została zamknięta (na przyszłość, jeśli po odpowiedzi czatbota chcesz, aby Twoja sprawa trafiła do Doradcy, kliknij proszę "Nie, nadal potrzebuję pomocy").
Czy napisałeś do kupującego wiadomość z wyznaczonym ostatecznym czasem na odbiór zamówienia, z zastrzeżeniem, że jeśli nie odbierze towaru, transakcja zostanie anulowana?
Jeśli nie, napisz proszę taką wiadomość na czacie Allegro Lokalnie, następnie gdy wyznaczony czas minie, a kupujący nie odpowie i nie odbierze towaru, skontaktuj się z nami ponownie w sprawie naliczonej prowizji i zamieść w zgłoszeniu zrzut ekranu z wiadomością do kupującego.
Za każdym razem dałem opcję, że nadal potrzebuję pomocy i ustawiłem formę kontaktu mailową. Kupujący całkowicie zerwał kontakt, mam do dziś zachowane screeny smsów i chatu (a raczej mojego monologu) na Allegro Lokalnie.
Towaru na pewno nie odbierze, gdyż ten wystawiłem kilka dni temu ponownie i został sprzedany.
Ostatnia wiadomość od niego otrzymałem 23 sierpnia.
Kontaktowałem się z Allegro już 3 krotnie mailowo, a sprawa nadal nie jest rozwiązana.
Napiszę teraz na chacie Allegro Lokalnie, że kupujący nie zapłacił za przedmiot i urwał kontakt.
@akaix1 na przyszłość tylko kup teraz i wysyłka po zapłaceniu nawet jak ktoś jest z twojego miasta i chce podjechać osobiście to rozliczasz z nim wysyłkę do ręki on ci podpisuje że w dniu x odebrał osobiście towar niw będziesz miał cyrków z prowizją od fikcyjnych transakcji bo kupujacy sobie jaja robił
Handluję od ponad 20 lat i pierwszy raz mam taki problem, głównym błędem jest to iż zakupu mogą dokonywać anonimy.
Zdecydowanie podczas wystawiania ogłoszenia nie będę już zaznaczał opcji płatności przy odbiorze osobistym.
Po kontakcie z Allegro poprzez messangera sprawa została załatwiona.
Zdecydowanie podczas wystawiania przedmiotu nie polecam zaznaczać opcji płatności przy odbiorze osobistym, bo później może być właśnie taki problem przez niepoważnych "kupujących".