anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak kontaktu z kupujacym, czy mogę anulować prowizję?

kegi1
#7 Wielbiciel#

Witam wystawiłem na allegro lokalnie konsole pewna osoba zakupiła wciskając kup teraz opcję wysyłki miałem allegro i postaram oraz odbiór osobisty i tak właśnie ta osoba wybrał odbiór osobisty i na tym koniec nie mogę się dodzwonić do niego cały czas poczta pisze na czacie nic nie odpisuje całkowity brak kontaktu a prowizję za sprzedaż mam do zapłaty moje pytanie czy można tą prowizję jakoś anulować? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mwmonety
#21 Demiurg#

Aby uniknąć podobnych sytuacji lepiej nie udostępniać form odbioru osobistego jak również "za pobraniem".

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie udostępniaj pobrań, tak się to kończy, jeżeli masz dowód że nie doszło do transakcji to napisz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a...

oznacz moderatorów

kegi1
#7 Wielbiciel#

W jaki sposób mogę to udowodnić konsola stoi dalej u mnie może zrzuty ekranu jak pisze do tego pana a on nic nie odpisuje ?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Takie są zasady za pobrania na AL, ogólnie wg regulaminu AL prowizja jest bezzwrotna.😁

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@kegi1 nie udostępniaj odbioru chyba że po przedpłacie 🙂

Czy jeśli nie dojdzie do sprzedaży na Allegro Lokalnie, odzyskam opłatę za sprzedaż

________
Κώστας
oznacz moderatorów