anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chciałem powiązać swoje konto allegro z Google i zostałem poproszony o ponowną rejestrację...

Montaron76
#1 Nowicjusz#

Chciałem powiązać swoje konto allegro z Google i zostałem poproszony o ponowną rejestrację. Zrobiłem to i teraz nie ma moich wcześniejszych ustawień, historii zakupów i sprzedaży...

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Montaron76 a jak do tej pory się logowałeś? Rejestracja = nowe konto 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#19 Nestor#

Być może wcześniejsze konto Allegro było na inny adres Gmail niż ten na który byłeś obecnie w przeglądarce zalogowany. 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Halfrunt 

Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Samemu mam połączone konto Allegro (z mailem w Outlook.com) z kontem Google (tu jest inny mail niż w Allegro). Oczywiście poprzez mail z gmaila nie zaloguje się do Allegro, tylko przez stosowny link na stronie logowania.

Jak dla mnie, to wystąpił jakiś błąd podczas łączenia kont i zamiast połączyć konto Google z kontem Allegro, to wywaliło rejestrację nowego konta. Teraz już OP nic z tym nie zrobi.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#19 Nestor#

Może to nie działa, bo gdy ja chciałem zalogować się na ściągniętej aplikacji Allegro gadane przez Gmail z tym samym adresem e-mail co w Allegro to mnie wywalało bez komunikatu o błędzie, dopiero zadziałała opcja zaloguj przez Allegro 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Halfrunt

A powiązałeś wcześniej swoje konto Allegro z kontem Google? Inaczej skąd Allegro ma wiedzieć, na które konto ma cię zalogować. Google nie przesyła do Allegro, jaki masz u nich mail, tylko info o prawidłowym zalogowaniu wraz z odpowiednim tokenem.

Ważne. Logowanie przez konto Google to nie jest logowanie przez GMaila. Samo konto Google nie wymaga posiadania GMaila.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#19 Nestor#

@pecela To by się zgadzało

Dotychczas byłem przkonany, że gmail jest tożsamy z logowaniem przez google i tak rok żyłem w nieświadomości, aż kilka dni temu odkryłem, zupełnie przez przypadek ponowny dostęp do konta prestashop z wtyczkami, myślałem że straciłem je na zawsze, a tu eureka. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Montaron76 Masz nowe konto a nie powiązałeś

oznacz moderatorów