Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Dzisiaj zgłosiłem że kupiec zainteresowany moim ogłoszeniem na allegro lokalnie "kup teraz" prosił o e-mail (ta sprawa jest już rozwiązana). Chciałbym się teraz dowiedzieć, co mam zrobić z moim ogłoszeniem, bo jest widoczne ale nie ma żadnej opcji kupna, bo osoba wspomniana wyżej już klikła opcje "kup teraz". Mogę je usunąć i wstawić ponownie, czy czekać aż minie wyznaczony czas na sfinalizowanie zakupu? Pozdrawiam
Po 5ciu dniach aukcja zostanie anulowana, a po kolejnej dobie wystawiona ponownie, w ciągu tej doby możesz anulować takie wystawienie. Pewnie nic się nie stanie jak teraz wystawisz ponownie ale wtedy musisz pamiętać, żeby anulować wznowienie pierwszego ogłoszenia...
Wszystko fajnie ale może czas pomyśleć o jakimś systemie blokowania tych „zgorzkniałych” co generują takie niby oferty kupna na np 2-3 miesiące i się skończą takie głupie harce
Niby są blokowani ale bardzo szybko uruchamiają inne konta .To wina słabej weryfikacji zakładających nowe konta użytkowników .
Otóż to założenie konta mail to nic trudnego , serwer może sprawdzać czy dany Mac adres nie pojawił się już przy innym koncie i przy takim kryterium bardzo szybko udałoby się wyfiltrowac konta takich duchów czy innych oszustów
@mwmonety "To wina słabej weryfikacji ..."
Weryfikacji??? Ależ po co weryfikować?
Ten proceder jest bardzo opłacalny dla Allegro bo generuje konkretne korzyści z pobranych opłat za transakcje.
Niewiele osób ma wiedzę ze można się upominać o zwrot opłaty transakcyjnej bo ta opłata jest podobno bezzwrotna. Również bezzwrotne są opłaty promocyjne, wyróżnienia, itp...
Więc nie zabija się kury która znosi złote jajka. Mało tego, spotkałem się już z tezą że to Allegro samo generuje te fikcyjne konta po to aby mieć wyższe zyski.
Oczywiście to wszystko nieprawda ...
@br. Masz rację i ja o tym też wiem że jest żerowanie na niewiedzy . Użytkownik jest nieświadomy i często nie wie że może powalczyć ,choć dzięki temu forum i wiedzą przekazywaną przez bardziej doświadczonych wielu już oczy szerzej otworzyło.