anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cześć mam pytanie jak kupiłem na allegro lokalnie do kiedy pieniądze do sprzedawcy??

Client:110853235
#7 Wielbiciel

Cześć kupiłem dzisiaj na allegro lokalnie hulajnogę kiedy pieniądze dojdą do klienta bo pierw poszły do jakieś firmy FINSTRUMENT

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:35386082
#16 Inspirator

Link do aukcji dostałeś na jakimś innym portalu? płaciłeś blikiem?

na 99% niczego nie kupiłeś tylko dałeś pieniądze oszustom.

Pokaż link do Aukcji to się upewnimy.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:110853235 nie widzę takiego zakupu na Twoim koncie. Proszę doprecyzuj czy dokonałeś płatności z linku?

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Tak zapłaciłem i poszło gdzie ale do klienta nie doszły więc pewnie oszustwo jutro jadę na policję dzisiaj nie dam rady

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@Client:110853235

Wygląda na to, że to była fałszywa strona która tylko wizualnie wyglądała jak Allegro. 

Niestety kasa praktycznie nie do odzyskania. Twój bank pytał czy na pewno chcesz dokonać płatności dla tego Finstumentu. Był też typ transakcji, czy to przelew, płatność w punkcie stacjonarnym czy w internecie (nawet adres strony tam był). 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:110853235 jeśli kupiłeś to Ty jesteś klientem, więc płatność robisz do sprzedawcy. Ma to znaczenie.

Z jakiego linku zrobiłeś płatność? Gdzie ten link otrzymałeś?

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dostałem na e-maila link

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Client:110853235 zrobiłeś zakup na fikcyjnej stronie Allegro Lokalnie. Zachęcam zgłosić sprawę na policję.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

@Client:110853235 Jeżeli na tej niby stronie podałeś swój login i hasło do Allegro to zmień hasło. I włącz logowanie dwuetapowe.

oznacz moderatorów