anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu mam wpłacić środki na zwrot pieniędzy dla kupującego skoro nic nie dostałem?

M3X2
#10 Popularyzator

Nie wiem co jest nie tak z waszym systemem ale rozważam usunięcie konta allegro bo to już cryk: 
Nic nie nadałem niczego nie wypłacałem a patrzę przyszły mi pieniądze za sprzedaż płyty głównej (której nawet nie nadałem) i nagle następnego dnia zniknęły. Nic nie mam na koncie żeby przyszło więc obstawiam, że pieniądze ma allegro i teraz ja i kupujący mamy problem: nie mam zamiaru komuś płacić za coś czego nawet nie sprzedałem a sprzedający chce zwrotu pieniędzy. Pisaliśmy do allegro i nic. Więc co się stało z pieniędzmi magicznie zniknęły? jeszcze parę lat temu nie miałem jakiegokolwiek problemu. Poniżej zrzut ekranu:

M3X2_0-1768390350897.png

jeśli ja mam komuś praktycznie za darmo dać pieniądze (bo nic nie dostałem) to wolę mieć usunięte konto i nigdy tu nie sprzedawać.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@M3X2 a nie masz ustawionych automatycznych wypłat? 

Sprawdzałeś na koncie bankowym podanym do wypłat  z allegro?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dac7, weryfikacje, wszystko inne czego wołali na maila popotwierdzane? Dla pewności wejdź jeszcze w środki i historia operacji - zmień ustawienia wypłat. Z tego co pamiętam to o którejś weryfikacji jakiekolwiek info było tylko tam. 

Swoje konto bankowe podpięte do Allegro oczywiście sprawdziłeś???? Przeważnie taki przelew doszedłby w piątek popołudniu... 

Wygląda jakbyś gdzieś czegoś nie dopełnił. Momentami tu w zeszłym roku co 2-3 miechy musiałam coś tam dopełnić pod groźbą braku wypłat, pewnie przegapiłeś.

Jak sam nie dojdziesz o co chodzi to pisz tu: Skontaktuj się z nami - Allegro Pomoc

Natomiast jeśli chodzi o kupującego to on za towar zapłacił i ma prawo go oczekiwać. 

Kwestia braku kasy to sprawa między Tobą, a Allegro. Klientowi nic do tego. Radziłabym wysłać towar lub zwrócić środki. Jak Ci wyskoczą z projectem, blokadą konta to będziesz miał problem. A dział bezpieki nie będzie patrzył na to, że Ty tej kasy nadal szukasz. Zamknięcie konta też nic nie pomoże. Przy wypłacie z ochrony Allegro doliczą Ci to do rachunku i zaczną sie telefony windykacyjne, komornicy itp. Nie warto dla 30-stu złotych.

A kasa musi się znaleźć. 

Allegro nie działa tak jak inne portale dla prywatnych.  Tam jak podałam sam numer konta 3 lata temu to mam spokoj. Tu w tym czasie z 10 różnych weryfikacji...