Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, 2 i pół miesiąca temu na allegro lokalnie sprzedałem router, który przed wysłaniem był testowany i w pełni sprawny. Około tygodnia temu kupujący napisał mi że router odpakował dopiero teraz (po ponad 2 miesiącach) i że sprzęt nie działa. Czy w takiej sytuacji będę musiał zwracać mu pieniądze?
Napisz kupującemu niech odeśle towar na reklamację i sprawdzić po otrzymaniu i podejmiesz decyzje
A jeśli będzie niesprawny? W takiej sytuacji mam obowiązek przyjąć zwrot?
Zwrot podlega do 14 dni chyba że sam wydłużyłeś termin - jeśli minęło 2 miesiące lub więcej nie musisz przyjmować zwrotu tylko reklamację jesteś zobowiązany i wtedy sprawdzić i albo naprawić albo odrzucić
Dzięki za pomoc!
Nalezy zlozyc reklamacje do przewoznika co trwa niestety do 30dni odpowiedz bedzie odmowna ale przewoznik powola sie na zapis prawa pocztowego przyjecia paczki bez zastrzezen i nuezgloszenie reklamacji do 7dni z prptokolem szkody. Pytanie sprzedales jako firma czy jako prywatny? Reklamacje odrzucasz bo obowiazkiem kupujacego jest sprawdzic stan towaru po otrzymaniu go a nie 2 miesiace pozniej a na potwierdzenie masz odrzucona reklamacje przewoznika
Tylko napisał w 1 poście że kupujący zgłosił iż sprzęt nie działa a nie że jest uszkodzony (z założenia router jest cały) więc tutaj winy przewoźnika nie ma
Składa reklamację a Ty musisz ją rozpatrzyć, możesz kazać odesłać a możesz na odległość, masz pewność i dowody że działał możesz odrzucić, kupujacy może także dostać pomoc od Allegro.
czyli rzucenie paczka nie moze spowodowac ze w srodku cos nie peknie i tego nie widac?