Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wygrałem licytację. Licytowałem nowy produkt i taki był przedstawiony na zdjęciach. Po zakończeniu licytacji sprzedający napisał że nie zdążył anulować aukcji ale sprawdził teraz i część jest uszkodzona. Co robić? Może anulować skoro wygrałem? Jakiego produktu mogę oczekiwać?
@Client:77093811 po wygraniu licytacji i opłaceniu przedmiot prawnie Ci się należy. Druga kwestia może być taka, że przedmiot faktycznie jest uszkodzony i co w przypadku jeżeli taki dostaniesz?
Jeżeli to na zwykłym Allegro możesz ocenić sprzedawcę, jeśli na lokalnie możesz iść do sądu i się domagać swojej własności.
Na zdjęciach widać ewidentnie że bateria działa i poziom naładowania wskazuję wartości.
Boję się że towar zostanie uszkodzony specjalnie i wina zrzucona na dostawce..
Aukcja odbywała się od 1zl wylicytowałem wszystko zgodnie po licytacji wiadomość od sprzedającego, że sprawdził i jednak nie działa.
@Client:77093811 to przedsiębiorca czy prywatny sprzedawca? Masz możliwość odstąpienia od umowy? Jeżeli towar jest uszkodzony lub odbiega od opisu w ofercie masz prawo do reklamacji z tytułu rękojmi. Decyzja należy do Ciebie
Sprzedawca może odstąpić od umowy tylko jak sprzedany przedmiot uległ zniszczeniu lub kradzieży ale na to powinien mieć konkretne dowody. Towar prawnie ci się należy ale sam musisz zdecydować czy warto się dochodzić po sądach czy kupić od kogoś innego a tego jeśli jest taka możliwość subiektywnie ocenić.