Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, czy allegro dysponuje jakimiś narzędziami egzekwowania wpłaty od kupujących za wygraną aukcję?
Sytuacja następującą :
-Aukcja stoi tydzień, nie da się krócej.
-brak możliwości odwoływania ofert kupujących
- przedmiot dokładnie opisany już w samym tytule aukcji.
30 minut przed końcem kupujący przebija ofertę po czym pisze że jednak nie kupi bo źle zinterpretował zdjęcia.. opis był bardzo dosadny i treściwy.
Wygrywa, i nie ma zamiaru zapłacić.. u mnie stracony czas, innych kupujących też. Stracę pewnie na cenie gdyż elektronika przed mikołajkami cieszy się większym powodzeniem (konsola).
Zastanawiam się nad pociągnięciem kupującego do odpowiedzialności cywilnoprawnej ( droga sądowa ) i wyegzekwowanie zapłaty jeśli allegro nie posiada takich możliwości. Jak mam uzyskać dane kupującego od serwisu jeśli nie zaczął i nie zacznie płatności ?
Allegro bez nakazu sądowego nie udostępni ci danych. Kupujący wg ich regulaminu ma 5dni na opłacenie i jak nie opłaci to nie dochodzi do zakupu, jak ten sam kupujący tak się bawi to go zgłoś. Sadzisz że wygrasz w sądzie?
Zdecydowanie tak. Wszystko w aukcji było wyłożone jasno. Jest to kolejny z wielu taki przypadek i jestem zdeterminowana coś z tym zrobić.. przecież w tej formie te aukcje nie mają sensu..