Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
PayU wymaga od sprzedających skanu dokumentu, ale nie przesyła informacji na e-mail o tym, że rozpoczęto proces po wypełnieniu i wysłaniu danych. Z punktu bezpieczeństwa taka informacja potwierdziłaby, że rozpocząłem weryfikację i skany wysłałem we właściwe miejsce. Info w Allegro Lokalne, że weryfikacja trwa to trochę za mało.
Skoro PayU jest polskim operatorem i jest pod nadzorem KNF? to dlaczego swoich danych nie można potwierdzać przez mObywatel i profil zaufany.
Ponadto, skoro przy zakładaniu konta Allegro wymaga potwierdzenia konta wysyłając przelew to o co chodzi o dalsze weryfikacje? Przecież przez konto bankowe można obsługiwać profil zaufany.
I ostatnie czekam już cztery dni robocze na weryfikację i nie mam dostępu do środków na koncie, a sprzedaż trwa. W regulaminie jest info o 5 dniach roboczych, ale w postach czytam, że z uwagi na ilość wniosków może trwać więcej!!!
Cześć, @QuodVetus. Dziękuję za Twoje uwagi i sugestie - skierujemy je do operatora płatności. Gdy tylko otrzymamy więcej informacji, wrócimy do Ciebie z odpowiedzią.