Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Bo Allegro zabrania, ale możesz ustawić niższą.
Ja akurat chciałbym ustawić wyższą, zgodnie z cennikiem Inpost
@holset Przecież w cenniku inpost paczkomaty masz właśnie za 8,99 zł.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Bo tylko allegro może zarabiać na kosztach wysyłek ,ty możesz sobie jedynie wybrać formę dostawy na której jak najmniej dołożysz .
Wybierając np. kurier inpost można wpisać dowolną kwotę.
To jak poinformować kupującego że wysyłam do paczkomatu nie kurierem (opis w każdej aukcji ) ?
Czy kupujący będzie mógł wybrać jakiś docelowy paczkomat w opcji kurier?
@holset Dodać w używanych w ofertach cennikach "allegro paczkomaty inpost" za 8,99 zł i zintegrować konto allegro z managerem przesyłek inpostu.
Przesyłki kurierskie inpostu możesz nadawać w paczkomatach.
To dostawać 8,99 i płacić za przesyłkę 12.99
Nie chcę nadawać przesyłek kurierskich.
@holset Gdy powiążesz konto allegro z managerem inpostu, to importując przesyłki będziesz płacił za nie 8,99 zł (a nie 12,99 zł jak uważasz).
No już kiedyś miałem powiązane konto ! Zapłaciłem dokładnie 8,99 zaznaczając gabaryt B. Pod paczkomatem ZONK otworzyła się skrytka na gabaryt A. Tak że podziękuję za takie udogodnienia.
@holset Nie mogła otworzyć Ci się skrytka innego gabarytu niż ta, która nadrukowana jest na etykiecie.
Ty oczywiście wiesz lepiej co zaznaczyłem.
Druga kwestia- właśnie chcę nadać paczkę Inpost, skąd wziąć adres mailowy kupującego ?
@holset Może po prostu omyłkowo zmieniłeś gabaryt pomiędzy opłaceniem etykiety, a jej przygotowaniem (da się). Osobiście nigdy nie miałem takiej sytuacji, a trochę przesyłek paczkomatowych już nadałem.
Adres mejlowy masz w zakładce https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia przy tym konkretnym zamówieniu (należy kliknąć w przycisk "kopiuj e-mail").
To było już dawno, może teraz coś poprawili.
Czyli do nadania paczki taki adres.
przykład:
@holset To co przed @ musi się składać z dwóch części z + pomiędzy nimi (jedna z nich to identyfikator transakcji, a druga kupującego).
Zawsze można zamiast "Allegro Paczkomaty InPost" wybrać "Odbiór w punkcie -> Paczkomaty InPost" i tam wpisać wyższą cenę.