Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego w allegro nie ma możliwości usuwania wiadomości oraz nie można blokować niechcianych osób?
@ClackinCrank74 z tego co wiem usuwanie wiadomości jest na zwykłym allegro blokowanie nie można z poziomu użytkownika należy zgłaszać do allegro przez formularz kontaktowy.
Szczerze mówiąc, nie podoba mi sie to Allegro w tej formie i mam nadzieje, że powróci możliwość dodania opinii co się kupiło i możliwość zablokowania osób oraz usuwania korespondencji nie tylko tych szkodliwych. Jednym slowem z rozmysłem stworzono tego potworka alegro lokalnie i niechętnie z niego korzystam.
Niech ktoś spróbuję wysłać link z allegro lokalnie do użytkownika tegoż alegro lokalnie I zobaczcie co się stanie. Tego samego linka z alegro lokalnie do zwykłego allegro i wówczas zobaczycie różnice.
Na zwykłym allegro niektórzy sprzedają zupełnie prywatnie, bo mają takie konto. Jak to się dzieje.
Mam nadzieję, że coś z tym zrobią na korzyść, a jak nie to i tak warto było tu napisać cokolwiek to znaczy.
@ClackinCrank74 rozumiem, że nie podoba Ci się to, że na Allegro Lokalnie nie można wystawiać opinii po zakupie, usuwać wiadomości na czacie oraz blokować kupujących.
Allegro Lokalnie powstało z myślą o okazjonalnych sprzedających, jego funkcje są mniej rozbudowane, niż na Allegro, aby można było łatwiej wystawiać przedmioty oraz obsługiwać sprzedaż.
Dodam, że mając konto zwykłe, możesz także prowadzić sprzedaż na Allegro.
Wygodniej jest jako moderatorka w taki właśnie sposób odpowiedzieć. Jednakże jest za młodą osobą, aby pamiętać początki allegro. To jest pokłosie metodycznego działania i na dzień dzisiejszy korzystam z **piiip** choć ma dużo do poprawienia, to jednak bliższe jest dla takich jak Pani wspomniała. Życzę powodzenia w modelowaniu tworzonej rzeczywistości.
Widzę i niedowierzam, że wypikała mi Pani jako moderatorka nazwę portalu v którym się odnalazlem bardziej i gdzie mogę kupić lub sprzedać nie tylko na krajowym rynku. I to jest model bliższy nam zwyklym ludziom co zweryfikuje życie. ps. w przeszłości też były nakazy do wypikania wolności wypowiedzi różnie to argumentując.
@ClackinCrank74 rozumiem i dziękuję, że podzielił się Pan swoją opinią.
Allegro bardzo się zmieniło w ciągu tych 25 lat, obecnie nie moglibyśmy funkcjonować tak jak kiedyś, nie bylibyśmy największym portalem e-commerce w Polsce, gdybyśmy wciąż np. wysyłali kody aktywacyjne listownie.
Pisze Pani nadajac poprawnosc swojej metodologii mydlenia oczu w w/w sprawie.
Najgorszą rzeczą jest tkwić w przekonaniu, że to co napisałem jest bez znaczenia. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem lub uważa, że nie mam racji. Napisałem w przekonaniu, ze opinia jest warta rozważenia. Dziękuję I Pozdrawiam.
@ClackinCrank74 V jest OK ale niestety tylko do tanich rzeczy. Droższego przedmiotu bym tam nie wystawił. Kupujący - oszust może zgłosić, że dostał towar niezgodny z opisem, podróbkę lub pustą paczkę i zostaje się bez towaru i pieniędzy - tam to tak wygląda.
Jedyne co można zrobić w przypadku allegro lokalnie to nie wystawiać licytacji oraz nie udostępniać odbioru osobistego z płatnością przy odbiorze oraz pobrań. Wtedy nie ma konieczności blokowania, bo po prostu do zakupu i zakończenia ogłoszenia dojdzie dopiero, gdy ktoś zapłaci.
Może warto wpłynąć na kogoś, aby allegro się zainteresowało o czym możemy tu napisać, a co jest na rzeczy.
O takie rzeczy jak możliwość blokowania albo system komentarzy użytkownicy proszą od ~5 lat (od powstania allegro lokalnie). Tam nie będzie żadnych zmian. Dodatkowo od ok. roku ogłoszenia z lokalnie nie wyświetlają się na zwykłym allegro, przez co prawie nic się już nie sprzedaje.
TAK można wpłynąć !! zbierająć 100K podpisów i oddająć sprawę do UOKiK i chyba zacznę to robić