A podstawą do tego była korespondencja z pracownikami BOK, którzy poczuli się urażeni gdy ich odpowiedzi podsumowywałem słowem "niekompetencja".
Zgłosiłem 2 problemy:
1) W ciągu dwóch godzin dostałem 40 wiadomości email o usunięciu ofert sprzedaży gier z Allegro Lokalnie. Ofert, które wisiały na nim od 2-3 lat. Powód? Link do dokładniejszego opisu w sklepie STEAM. Pominę milczeniem fakt, że link jest do strony gdzie te klucze ZAWSZE są droższe niż oferowane i taki link nie stanowi konkurencji dla oferowanego klucza na Allegro Lokalnie - wasze zasady, choćby najbardziej id!otyczne, trzeba przestrzegać. A że nowe id!otyczne zasady działają wstecz - niech wam będzie i ten id!otyzm. Ale nie zaakceptuję megaid!otyzmu, że spamujecie klientowi skrzynkę wiadomościami email w liczbie 40. Włączacie skaner linków - ok, ale niech wyłania wszystkie oferty nie spełniające waszych id!otycznych regulaminów i wysyła jedną wiadomość z linkami do tych ofert. "Nie da się tak" przekazane przez konsultanta to przejaw, nie da się ukryć, NIEKOMPETENCJI pracowników Allegro - programistów i menedżerów. Wiem, bo sam jako programista takie rozwiązania implementowałem. W małych systemach monolitycznych i dużych opartych o mikrousługi. DA SIĘ
2) Niekompetencją nazwałem też upieranie się, że wiadomości z rachunkiem do uregulowania na początku miesiąca muszą przychodzić od nadawcy WINDYKACJA. Przypominam: windykacja to przeterminowane płatności, Rachunki wystawiane na początku miesiąca mają termin 14 dni na zapłatę i do działu windykacji mają trafić 15 dnia. A co robi Allegro? Wysyła maile WINDYKACJA już 1. dnia miesiąca. Prosze pracownika BOK by maile z płatnościami przeterminowanymi i nieprzeterminowanymi przychodziły od różnych nadawców. Co czytam w odpowiedzi? Nie da się, bo tak zorganizowana jest firma, że bieżącymi rachunkami zajmuje się Dział Windykacji. Napisałem co myślę o "niemożliwości" skonfigurowania osobnego konta pocztowego, nomen omen, w "Dziale Windykacji". I foch.
Po drodze poszło parę ostrzejszych słów, bo tępota pracowników Allegro BOK jest porażająca. W nagrodę dostaję mailowe ostrzeżenie, że "obraziłem innego Użytkownika Allegro". Czy tak to ma działać?
Aaa i dodam jeszcze - każdy z tych 40 maili miał w tytule słowo "upomnienie". Czy ktoś na Allegro ma dość wyobraźni by ogarnąć, że uruchamianie automatu, który spamuje klientom skrzynki mailami pt. "upomnienie", "windykacja", "ostrzeżenie" itd. jest totalnie nie na miejscu?
oj tam , oj tam
- każda konkurencja jest zła, nawet ta niekonkurencyjna 🙂
- nowomowa allegro czyli niewłaściwe używanie słów na właściwe rzeczy to problem opisywany tutaj często 🙂
Rozumiem emocję związane ze sprawą, jednak proszę o powstrzymanie się od obrażania Doradców.
Widzę, że w tej sprawie kontaktowałeś się z nami mailowo i otrzymałeś wyczerpującą odpowiedź. Jeśli masz więcej pytań, zachęcam do kontaktu drogą mailową.
Aha, czyli odpowiedzią na oba problemy jest "nic nie da się zrobić", spam nadal będzie płynął szerokim strumieniem wiadomo-czego, Allegro nadal nie ogarnie się w komunikacji z klientami, a nieprzydatni do niczego Doradcy nadal będą dawać klientom ostrzeżenia za słowa krytyki. Można sprawę odhaczyć jako zakończoną i wrócić do partyjki w CS-a.