anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie zgłaszać potencjalnych oszustów?

agnieszkawawka
#7 Wielbiciel#

Wystawiłam licytacje na allegro lokalnie. Wygrała osoba, która teraz piszę do mnie :na stronie widzę tylko opcje odbiór osobisty... Czy to jakis błąd? "

Obawiam się że to może być oszust który dąży do tego że dogadamy się poza allegro i będzie mógł wtedy łatwo mnie oszukać na jakiś link w wiadomości itp.

Poza tym wkurza mnie ze tyle męd i oszustów kręci się na tego typu portalach bo wygrywają licytacje a potem, jeśli sprzedających nie da się nabrać na jakiś przekręt, to musi wystawiać znów przedmiot. I tak w kółko... Bo oszustom zalezy na wygraniu licytacji tylko po to żeby nawiązać kontakt z kupującym i zrobić go w wala.

Nigdy nie sprzedam tego leżaka w ten sposób, jak ciagle oszuści będą wygrywać aukcję i oczywiście wycofywać się z wszystkiego gdy zorientują się ze nie da się mnie okrasc...

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

xyz96
#21 Demiurg#

@agnieszkawawka Zgłaszanie ma niewielki sens, bo po zablokowaniu jednego w to miejsce pojawi się dziesięciu innych. Wystaw towar na zwykłym Allegro, tam jest zdecydowanie mniej tego rodzaju sytuacji. Podczas wystawiania kliknij link "dotychczasowy formularz" pokazany na zdjęciu w prawym dolnym rogu;

AAAA.JPG

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@agnieszkawawka Jeśli podejrzewasz, że dany użytkownik stara się wygrać licytację tylko po to, aby nawiązać z Tobą kontakt i oszukać, możesz napisać do nas tutaj lub przez naszą stronę Allegro Pomoc. Dokładnie sprawdzamy wszystkie zgłoszenia, które do nas napływają. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@agnieszkawawka Kupujący ma 5 dni na zapłatę i nikt mu nic nie zrobi jak nie zapłaci, takie zasady, możesz wystawiać na zwykłym, nie udostępniaj pobrań(problemy z prowizją), wysyłaj jak środki będą na koncie. Takie czasy nadeszły i co zrobić, źli kupujący i źli sprzedający a niby jedni bez drugich nie istnieją.😣

oznacz moderatorów