Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Gdzie znajdę numer mojego aktywnego ogłoszenia na Allegro Lokalnie?
Ogłoszenie opublikowane 2024.03.23.
Czyli moje obawy się potwierdziły. Pytanie moje miało drugie dna
1. numer oferty pojawia się na samym dole strony już po obrazkach o podobnych ofertach i po obrazkach moich ostatnio oglądanych ofert. Ponieważ jestem użytkownikiem od ponad 21 lat, lecz nowicjuszem w ostatniej (po 2020-tym roku) odsłonie to oczekiwałam że po opublikowaniu oferty dostanę potwierdzenie na maila, które będzie zawierało w treści numer oferty.
2. Numer oferty na Allegro Lokalnie jest 36-znakowy. Na portalu DPD gdzie pomagałam (parę dni temu) wysyłać kurierem (poza Allegro) przesyłkę ponadgabarytową jest możliwość wypełnienia pola o nazwie "numer referencyjny". Pole to mieści maksimum 27 znaków. Czy współpracują Państwo w tej kwestii z firmą DPD?
@ewakol numer oferty nie jest w powiadomieniu, natomiast otrzymujesz powiadomienie e-mail, gdy wystawiasz ofertę. Do czego potrzebny jest Ci ten numer?
Jeśli chodzi o nadawanie przesyłek DPD to nie współpracujemy z tym przewoźnikiem w ramach Allegro Lokalnie. Jeśli kupujący wybierze taką metodę dostawy, sprzedający powinien nadać przesyłkę poza Allegro, a dane do śledzenia paczki przekazać kupującemu najlepiej na czacie Allegro Lokalnie.
Numer oferty z Allegro będzie mi potrzebny w celu umieszczenia go na nalepce adresowej firmy wysyłkowej gdy przesyłkę będę nadawać kurierem bezpośrednio na przewoźnika. Uczę się nowych zasad i w sprawie długości pola referencyjnego zwrócę się do firmy Dpd.
Dziękuję za odpowiedź choć nadal uważam, że umiejscowienie numeru oferty nie jest oczywiste.
Czyli moje obawy się potwierdziły. Pytanie moje miało drugie dna
1. numer oferty pojawia się na samym dole strony już po obrazkach o podobnych ofertach i po obrazkach moich ostatnio oglądanych ofert. Ponieważ jestem użytkownikiem od ponad 21 lat, lecz nowicjuszem w ostatniej (po 2020-tym roku) odsłonie to oczekiwałam że po opublikowaniu oferty dostanę potwierdzenie na maila, które będzie zawierało w treści numer oferty.
2. Numer oferty na Allegro Lokalnie jest 36-znakowy. Na portalu DPD gdzie pomagałam (parę dni temu) wysyłać kurierem (poza Allegro) przesyłkę ponadgabarytową jest możliwość wypełnienia pola o nazwie "numer referencyjny". Pole to mieści maksimum 27 znaków. Czy współpracują Państwo w tej kwestii z firmą DPD?