Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Kiedyś było hasło "Wystaw za darmo", ale podchwytliwie tylko wystawienie było za darmo, a pobierali za "realizację transakcji". Teraz jest "Darmowe ogłoszenie", ale czy ono jest za darmo, czy też ma jakieś ukryte opłaty? W Regulaminie nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie.
Mylisz pojęcia. Na lokalnym masz 3 x opcje. Pierwsza to zwykłe ogłoszenie. Płatność, przesyłkę itp dogadujesz z kupującym we własnym zakresie. To jest darmowe. Druga opcja to aukcja KUP TERAZ - tu jest 7.9% prowizji, przynajmniej w moich kategoriach. 3cia opcja to licytacje ale tego tam nie używałam to nie wiem.
No tak, o to mi chodziło, że są 3 opcje: "Kup teraz", " Licytacja" i "Darmowe ogłoszenie" i chodzi mi o tą ostatnią, czyli pierwszą którą Ty wymieniłeś. Czy ona na pewno jest darmowa, bez ukrytych opłat? Pytam, bo na "zwykłym" Allegro ogłoszenia są płatne, a jakoś nie chce mi się wierzyć, że Allegro robi coś za darmo...
Nie jest za darmo, tylko wystawienie, już jak sprzedaż to płacisz, nawet prowizja w myśl regulaminu jest bezzwrotna :
|
Ogłoszenia kup teraz i licytacje
|
---|---|
Opłata za wystawienie
|
0 zł
|
Opłata za wystawienie w kategoriach: Samochody, Motocykle i quady, Maszyny, Przyczepy, naczepy oraz Inne pojazdy i łodzie
|
w zależności od pakietu: Lite, Turbo lub Nitro
|
Opłata za wystawienie w kategorii Nieruchomości
|
w zależności od pakietu: Optymalny lub Podstawowy
|
Opłata za sprzedaż
|
7,9% wartości przedmiotu (z wyjątkiem działu Elektronika: 4,9%)
|
Ale widzisz, że w tabeli jest napisane "Ogłoszenia kup teraz i licytacje", czyli tylko opcja nr 1 i nr 2. Nie ma nic o opcji nr 3.