anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak ustawić płatność na jedną paczkę z kilkoma przedmiotami

grzew11
#1 Nowicjusz#

Problem jak w tytule. Sprzedaję swoje prywatne rzeczy przez licytację na allegro lokalnie. I tu mam problem ponieważ kupujący kilkakrotnie licytowali po kilka rzeczy. W ustawieniach z przesyłką allegro z automatu ustawia mi maksymalną cenę za paczkę 11,99. Najgorsze jest to, że kupujący nie widzą opcji, żeby zapłacić za jedną paczkę z kilkoma przedmiotami.  Wielokrotne pytali dlaczego muszą płacić za każdy wylicytowany przedmiot osobno. Czyli wychodzi, że stratni jesteśmy i ja jako sprzedający i kupujący. Bo paczka w inposcie kosztuje 18 zł.  Jak ustawić możliwość jednej opłaty za kilka ofert?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@grzew11 na lokalnie systemowi się nie da połączyć płatności. Możecie zrobić ze opłacisz wszystko sprzedawca wyśle w jednej paczce a za pozostałe zwróci ci na wskazane konto lub blikiem 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tam sami ustalacie miedzy sobą Ty i kupujący jak i za ile wyślesz w jednej paczce!

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@grzew11 na Allegro Lokalnie można połączyć w ramach jednego zamówienia tylko oferty z opcją "kup teraz". W przypadku licytacji nie ma takiej możliwości. Możesz jednak porozumieć się z kupującym, uzgodnić, że wyślesz zamówienie w jednej przesyłce, a koszt niezrealizowanej dostawy zwrócisz mu na konto. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

grzew11
#1 Nowicjusz#

Niemniej jednak dużym ułatwieniem byłaby też taka opcja przy licytacji ale dziękuję za odpowiedzi

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak ale tam masz tylko paczkomat InPost o One Box, a reszta to wysyłka samodzielna i tam są prywatni sprzedający, to jest jednak problem, no ostatni to że w zasadzie Allegro Lokalne to "kukułcze jajo".

oznacz moderatorów

grzew11
#1 Nowicjusz#

Akurat inpost mi odpowiada, jest bardzo szybki i wiarygodny. Tylko dziiwi mnie, że allegro z automatu mi wpisuje 11,99 za przesyłkę średnią skoro tak naprawdę płacę 18 zł. Dlatego pisałem, że w sumie stratni są wszyscy. Dopiero rano zobaczyłem, że można zaznaczyć inpost za 18 bez pakietu smart. 

Tyle tylko, że dalej kupujący płaci przykładowo trzy razy za trzy licytacje a i tak dostaje jedną paczkę  trzema przedmiotami. Bez sensu to.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@grzew11 jeśli udostępnisz Allegro Paczkomaty InPost na Allegro Lokalnie, to etykietę wygenerujesz na Allegro Lokalnie, płacąc za nią dokładnie tyle, ile kupujący. 
Tutaj więcej informacji na ten temat. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

grzew11
#1 Nowicjusz#

Teraz wszystko zrozumiałem, nie używałem opcji zamówień od kupujących. Dziękuję!

oznacz moderatorów