Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Problem jak w tytule. Sprzedaję swoje prywatne rzeczy przez licytację na allegro lokalnie. I tu mam problem ponieważ kupujący kilkakrotnie licytowali po kilka rzeczy. W ustawieniach z przesyłką allegro z automatu ustawia mi maksymalną cenę za paczkę 11,99. Najgorsze jest to, że kupujący nie widzą opcji, żeby zapłacić za jedną paczkę z kilkoma przedmiotami. Wielokrotne pytali dlaczego muszą płacić za każdy wylicytowany przedmiot osobno. Czyli wychodzi, że stratni jesteśmy i ja jako sprzedający i kupujący. Bo paczka w inposcie kosztuje 18 zł. Jak ustawić możliwość jednej opłaty za kilka ofert?
@grzew11 na lokalnie systemowi się nie da połączyć płatności. Możecie zrobić ze opłacisz wszystko sprzedawca wyśle w jednej paczce a za pozostałe zwróci ci na wskazane konto lub blikiem
Tam sami ustalacie miedzy sobą Ty i kupujący jak i za ile wyślesz w jednej paczce!
@grzew11 na Allegro Lokalnie można połączyć w ramach jednego zamówienia tylko oferty z opcją "kup teraz". W przypadku licytacji nie ma takiej możliwości. Możesz jednak porozumieć się z kupującym, uzgodnić, że wyślesz zamówienie w jednej przesyłce, a koszt niezrealizowanej dostawy zwrócisz mu na konto.
Niemniej jednak dużym ułatwieniem byłaby też taka opcja przy licytacji ale dziękuję za odpowiedzi
Tak ale tam masz tylko paczkomat InPost o One Box, a reszta to wysyłka samodzielna i tam są prywatni sprzedający, to jest jednak problem, no ostatni to że w zasadzie Allegro Lokalne to "kukułcze jajo".
Akurat inpost mi odpowiada, jest bardzo szybki i wiarygodny. Tylko dziiwi mnie, że allegro z automatu mi wpisuje 11,99 za przesyłkę średnią skoro tak naprawdę płacę 18 zł. Dlatego pisałem, że w sumie stratni są wszyscy. Dopiero rano zobaczyłem, że można zaznaczyć inpost za 18 bez pakietu smart.
Tyle tylko, że dalej kupujący płaci przykładowo trzy razy za trzy licytacje a i tak dostaje jedną paczkę trzema przedmiotami. Bez sensu to.
Teraz wszystko zrozumiałem, nie używałem opcji zamówień od kupujących. Dziękuję!