anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak wprowadzić okres urlopowy/wyjazdowy w aktywnych aukcjach na allegro lokalnie?

skwarusek
#1 Nowicjusz

nie mam pojęcia jak to zrobić bo opcji nie ma nigdzie. oczywiście mogę tego po prostu nie widzieć bo czasem tak się zdarza że się najprostszą jakąś rzecz pominie w opcjach czy ustawieniach. Wydaje mi się że kidyś taka opcja była że sprzedawca jest w tym i w tym okresie nie dostępny. proszę pomóżcie jak wiecie bo to dość ważne.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@skwarusek na allegro lokalnie brak systemowej opcji informacji o przerwie w sprzedaży. Możesz zawrzeć taka informację w treści oferty.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tam masz 7 dni na wysyłkę czyli możesz ja trochę opóźnić. Inaczej pozostaje tylko zdjęcie ofert, a żeby wznowić to trzeba od nowa zdjęcia dodawać...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#13 Ambasador

Witam.

@skwarusek 

Systemowo się nie da.

Ja mam na to dwa sposoby.

Jeśli ofert nie jest bardzo dużo, to do każdej oferty w pierwszym akapicie dodaję informację w stylu: "Ze względu na wyjazd służbowy najbliższy możliwy termin wysyłki to xx.xx.2025. Wszelkie podane niżej w treści oferty terminy są nieaktualne. Jeżeli jest to dla Ciebie nie do zaakceptowania, to powstrzymaj się z zakupem". Albo po prostu "Termin wysyłki 30 dni."

Natomiast gdy ofert mam bardzo dużo to szybciej jest do każdej ceny dodać z przodu 9-tkę. Sprawi to tyle, że cena stanie się absurdalna i nikt nie kupi. Ale za to możesz otrzymać całą masę wiadomości, w których piszący będą Ci udowadniać Twój błąd. To taki drobny minus. Na plus można zaliczyć fakt, że takie oferty mają wielką klikalność, a nawet na lokalnie coś tam od ilości wejść w ofertę zależy...

W moim przypadku Allegro nigdy nie podważało zasadności takich działań. Cenę możesz mieć w ofercie dowolną, choćby nawet najbardziej absurdalną.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów