Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak wystąpić o zwrot opłaty od sprzedaży w Allegro Lokalnie. Wystawiłem przedmiot, po wpłacie przez kupującego podczas pakowania okazało się że jest uszkodzona.
Poinformowałem o tym kupującego, zgodził się na zwrot pieniędzy. Chciałem zwrócić mu pieniądze i wystąpić do Allegro Lokanie o zwrot opłaty od sprzedaż.
Jak mogę to zrobić ?
Na Lokalnie nie ma zwrotów prowizji. Możesz napisać w tej sprawie tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a... ale w tym przypadku raczej otrzymasz odmowę. Następnym razem wystawiaj na Allegro. Po kliknięciu "wystaw przedmiot", na następnej stronie, na górze po prawej zaznacz "możesz też wystawić przez dotychczasowy formularz".
@Rafal_ff2 Na Allegro Lokalnie NIE MA prowizji. Jest BEZZWROTNA opłata transakcyjna. Możesz napisać przez kontakt - czasem zwracają.
No to jest nauczka żeby nie wystawiać na Allegro Lokalnie 😕
Zawsze lepiej przed skorzystaniem z czegoś czytać regulaminy, wtedy nie ma niespodzianek.
Chociaż....nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że opłata za transakcję na Lokalnie jest bezzwrotna.
Nie rozsiewajcie bzdur z tym brakiem prowizji. Ja mam na koncie allegro lokalnie do zapłacenia 0.79 ze sprzedaży przedmiotu za 10 zł. I przedmiot dotarł sobie normalnie, bez uszkodzenia, nie było żadnych roszczeń. Zwyczajna transakcja.
@mqdesu Nikt nie rozsiewa żadnych bzdur o braku prowizji. Po prostu na AL nie nazywa się tego prowizją, tylko bezzwrotną opłatą za obsługę transakcji (i dokładnie o to chodzi piszącym o tym, że na AL "nie ma" prowizji);]
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄