anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Już nigdy nic nie sprzedam na allegro lokalnie

hanulka81
#7 Wielbiciel#

Już nic nigdy nie wystawię na allegro lokalnie dość że na wypłatę środków czekam prawie miesiąc to w każdym mailu domagają się czegoś nowego. Nie wiem może mam podać jeszcze rozmiar ubrań i buta? Żeby dostać swoje pieniądze i nadmieniam prowizję za sprzedaż już zapłaciłam a swoje pieniądze nie chcą mi przelać 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#

Jaki m-c, dlaczego?

oznacz moderatorów

hanulka81
#7 Wielbiciel#

Grudzień 2024

Ponieważ za sprzedany towar nie mogę wypłacić środków bo podobno konto nie moje

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@hanulka81  napisał(a):

Grudzień 2024

Ponieważ za sprzedany towar nie mogę wypłacić środków bo podobno konto nie moje

jak podobno, Ty nie wiesz na czyje dane jest konto.

oznacz moderatorów

hanulka81
#7 Wielbiciel#

Konto jest na mnie i mojego męża nazwisko  się zgadza a Ty jak jesteś poplecznikiem allegro to więcej nie odpisuj 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#12 Orędownik#

no to Lwu przyłożyłaś ...  🤣

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Z pewnością tylko to ty napisałaś a nie Ja: Ponieważ za sprzedany towar nie mogę wypłacić środków bo podobno konto nie moje  więc twoja frustracja na innym nic nie da. A jak już tak ładnie odpisałaś to ci powiem że weryfikację należy robić przed wystawieniem, przed sprzedażą a wtedy wszystko jest jasne. A na zwykłym też nie sprzedaż do czasu weryfikacji.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Nie ma na mnie i mojego męża. Tak od ponad roku nie ma już w tym serwisie dodawania małżonka. O ile to tylko w tym problem to musisz zrobić tak:

-dane z dowodu

- dane z allegro

- dane na przelewie weryfikującym właściciela konta bankowego

wszystkie muszą być identyczne.  Nie jedne Twoje, drugie męża. To ma być to samo. Jak to się będzie zgadzać to nie powinno być problemu z weryfikacją. 

Jeśli np macie konto wspólne ale na potwierdzeniu przelewu są dane tej drugiej osoby to już będzie problem. Podobno moderatorki wtedy pomagają ale tego nie testowałam. 

Allegro nie działa tak jak v.... czy o... tu lepiej przed sprzedażą się zweryfikować, nie da się po prostu dodać jakiegoś konta i jazda...  To bardzo upie.rdliwy portal pod względem weryfikacji. Dopóki nie potwierdzisz co chcą to nic nie wypłacą. A jak pokrzyczysz sobie na support to będzie tylko gorzej. 

W razie problemów gdy warunki zgodności danych spełnisz to poproś moderacje o pomoc. Ich słówko często daje radę tam gdzie suppport przez 3 dni nie zdążył odpowiedzieć. 

Ps nie posądzaj Lwa o poplecznictwo, kiedyś był ale tak już z rok temu przejrzał na oczy. Jak każdy kto tu zagląda. Na tym forum nie ma już nikogo kto by im na ślepo wierzył... No chyba, że to ktoś kupujący 5 rzeczy na rok i nie rozmawiający z kumplami o zakupach...

oznacz moderatorów

hanulka81
#7 Wielbiciel#

Już to zrobiłam i dalej potrzebują jakieś dowody w postaci dokumentu z banku że jestem współwłaścicielem konta… już nie mam siły 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Czyli na przelewie są inne dane. Tak tu bezpieczniej najpierw się weryfikować na każdym nowym koncie, a dopiero potem sprzedawać. Ewentualnie można jeszcze po prostu założyć jakieś nowe darmowe konto bankowe na swoje dane, wypłacić i je zamknąć. 

oznacz moderatorów

hanulka81
#7 Wielbiciel#

Ale ja konto na allegro posiadam minimum 20 lat i nie raz coś sprzedawałam a sytuacja taka jak teraz po raz pierwszy mi się zdążyła 

oznacz moderatorów