anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kiedy będę mógł wypłacić środki z allegro lokal ie

Client:88060873
#1 Nowicjusz#

Cześć, osatnio na aukcji na allegro lokalnie sprzedałem komputer i kupujący wybrał opcje dostawy jako paczkomat niestety po dokladnym zabezpieczeniu paczki okazało się że jest ona za duża i przekracza największy gabaryt paczki. Dzwoniłem już do kupującego i dogadalismy się na inną opcje dostawy z racji tego że na allegro nie można zmienić opcji dostawy dostawa bedzie realizowana poza allegro i teraz mam pytanie jakich formalności muszę dopełnić abym mógł otrzymać pieniadze za produkt kiedy będzie on wysyłany poza allegro?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:88060873 Na allegro - jeśli kupujący opłacił zamówienie to musisz zrobić dwie rzeczy aby otrzymać środki:

1 - zweryfikować konto do wypłat (dane konta allegro i konta bankowego muszą być zgodne) 
2 - wypłacić środki w zakładce środki i historia operacji

Kwestia wysyłki towaru nie ma związku z możliwością wypłaty środków.

Co do samej wysyłki - jeśli wszystko masz ustalone z kupującym to pamiętaj aby przesłać mu numer przesyłki do śledzenia - najlepiej w korespondencji prowadzonej na allegro.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wstaw na czat nr przesyłki i opisz to. A środki i tak trafią na AF a Ty po aktywacji konta do wypłat wypłacisz.

oznacz moderatorów