Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
Dziękuję Państwu bardzo za pomoc w takim razie
Witam, niestety ja głupi kliknąłem w taki link do fałszywego allegro. Pytanie czy samo klikniecie może coś złego spowodować? Nie logowałem sie tylko otworzyłem link z niby aukcją ale skopiowałem numer tej niby ukcji i otworzyłem apkę allegro i jak wkleiłem tam numer aukcji nie znaleziono i wtedy skumałem że to jakiś podejrzany typ.
Nie grozi.
Dziekuje za uspokojenie chociaż tel mam wyłączony już. Pisałem z typem z marketplace i tak mnie zbajerował że wystawi mi aukcje na allegro tylko szybko niech Pan kliknie co ktos inny tego nie kupi. Dobrze że sie nie logowałem przez tego linka. Chociaż i tak mam strach że jakieś cholerstwo mogło mi wejść na telefon. Ludzie uważajcie!!!!
No ja niestety wtopiłem 800zł
https://allegrolokalnie.oferta841.pl/oferta/8268fba6-b67c-4aa3-9b6e-3a0ab98ffd92
@Dariusz_Zawadzki to nie jest strona Allegro Lokalnie, dlatego nie znajdujemy tego sprzedającego, nie ma go na Allegro, a to podrobiona strona.
Kupilem Telefon od Pani Anna Cendrowska na Allegro Lokalnie zapłaciłem Blikiem 3 dni temu i teraz zero odzewu wcześniej Pani pisała wysłała link na allegro lokalnie z przedmiotem że tu mogę go kupić po zapłacie przestała odp
Nie kupiłeś tylko przelałeś kasę oszustom, kasy nie odzyskasz, powinieneś zgłosić na Policję.
@Client:45042564 zobacz czy tu https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione? figuruje transakcja , jeśli tak rozwiń szczegóły i zgłoś problem z zakupem
a jak jej tam nie ma - biegnij na policję bo zostałeś oszukany .
Właśnie o to chodzi że nie ma już sprawdzałem dzisiej
@Client:45042564 Przecież już ci napisałem w pierwszej wypowiedzi, kasy nie ma i nie odzyskasz, zgłoś na Policję.
Wyslala mi link na allegro lokalnie zapłaciłem i teraz ani widu ani słychu żadnej odpowiedzi wcześniej jeszcze wysłała mi faktura zakupu z mediaexspert a teraz już zero odzewu
To wklej ten link
Zostałeś oszukany.
Ten link nie prowadził do allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro.
Zerknij na potwierdzenie płatności w banku - najpewniej zobaczysz tam wypłatę w bankomacie…
Możesz się zgłosić na policję ale pieniędzy niestety nie odzyskasz 😐
@Client:45042564 klasyczne oszustwo i niestety cenna nauczka by nie klikać w "linki" przesłane przez dziwnych ludzi tylko zawsze sprawdzać oferty na portalu. Pozostaje teraz tylko zgłoszenie na Policję.
Oszustwo na podesłany link imitujący lokalnie kasy nie odzyskasz
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Czy jest szansa w przyszłości na jakiś krótki materiał wideo dla kupujących instruktażowy i edukacyjny by uniknąć tego typu spraw? Bo ostatnio to już plaga 😕 tak żeby zwiększyć świadomość kupujących.