Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący nie odebral paczki z powodu wyjazdu. Nalega na ponowne wysłanie. Czy mogę użyć tej samej etykiety? Mam darmową wysyłkę,allegro dodaje od siebie za wysyłkę . Poradźcie czy kupujący ma dosłać kasę na koszt wysyłki czy mogę drugi raz wydrukować tą samą etykietę?
@gus7 Tej samej etykiety nie możesz użyć. Klient powinien dopłacić za kolejną wysyłkę.
Spróbuj tej metody;
Należy zrobić tak:
Jak podać nr.konta,w wiadomości chyba nie można
@gus7 " Mam darmową wysyłkę,allegro dodaje od siebie za wysyłkę" Pamietaj że darmowa etykieta jest tylko jedna. ( chyba że decyzją allegro otrzymasz drugą)
@xyz96 ma racje co do metody kolejnej dostawy niemniej nalezy pamietać że ta kolejna wygenerowana etykieta już bedzie płatna ( oi le nie otrzymasz kolejnej etykiety od allegro). Wówczas koszty tej przesyłki musisz ustalic z kupującym
Innym sposobem jest zwrot dokonany przez kupującego i ponowny zakup tych samych przedmiotów. Wówczas pojawi sie kolejna darmowa etykieta a za anulowany zakup zwracasz wpłate.
Jeszcze dopytam,jeśli kupującą dokona anulacji to czy prowizja z Allegro lokalnie zostanie również anulowana?
@gus7 A to chodzi o Lokalnie? Trzeba było od razu napisać. Tam nie pobierzesz nowej etykiety na stronie Allegro. Możesz to zrobić na stronie przewoźnika. O zwrot prowizji możesz poprosić tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a... Dołącz pisemną rezygnację klienta z towaru i dowód zwrotu wpłaty.
Można. Podawanie numerów kont bankowych nie jest zabronione.
@gus7 ponieważ chodzi o Allegro Lokalnie to rozwiązaniem może być ponowne wystawienie oferty i zakup. Wtedy będzie możliwe wygenerowanie nowej etykiety.
Opłata za obsługę transakcji na Allegro Lokalnie jest bezzwrotna, ale możesz napisać do nas tutaj i załączyć dowód rezygnacji z zakupu kupującego oraz zwrot środków dla niego. Każdy wniosek rozpatrujemy indywidualnie.
Kupującemu możesz więc zaproponować dwa rozwiązania, albo ponowny zakup i tutaj warto sprawdzić czy w ramach promocji przesyłka również będzie za darmo, bo limit wynosi 5 przesyłek, albo dopłatę pokrywającą koszt nowej przesyłki. Wtedy etykietę będziesz mogła wygenerować na stronie przewoźnika, upewnij się proszę jaki będzie jej koszt, nie wiem, którego zamówienia to dotyczy, więc może to być np. większy gabaryt. Numer konta możesz podać kupującemu na czacie Allegro Lokalnie.
Dziekuje wszystkim za odpowiedź 🙂