anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący wybrał płatność przy odbiorze, od tego czasu milczy. Co dalej?

raffaello28
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Kupujący kupił jeden z wystawionych przeze mnie przedmiotów przez 'Kup teraz', ale wybrał odbiór osobisty i płatność przy odbiorze.

Od tej pory (5 Sty. 2026, 19:56) nawet nie zalogował się na konto, pomimo moich dwóch wiadomości z pytaniem, jak chce odebrać produkt.

Wiem, że to niecałe 3 dni, ale na innym portalu inny potencjalny klient pyta o to, czy towar jest jeszcze dostępny. Jak długo muszę czekać na objawienie się kupującego? Widziałem, że przy 'kup teraz' płatność powinna być zrealizowana w 20 minut, przy licytacji 24 godziny. No ale nie ma żadnego zapisu odnośnie odbioru osobistego.

Poza tym allegro naliczy mi prowizję za tą sprzedaż, która nie doszła do skutku nie z mojej winy.

Z góry dziękuję za wskazówki.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

raffaello28
#7 Wielbiciel

EDIT: przy licytacji czas na płatność to 72 godziny. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@raffaello28 oczywiście że naliczy dlatego tej opcji się nie używa bo jak se ktoś jaja robi to potem nie udowodnisz braku transakcji ps w licytacjach od firm na płatność ma 30dni chyba że w ofercie masz inny zapis

oznacz moderatorów

raffaello28
#7 Wielbiciel

Na razie moim dowodem jest brak jakiegokolwiek kontaktu ze strony kupującego.

Jakby się umówił, to owszem, pojawia się problem 😞 

Głupie to 😞

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@raffaello28 niestety dla allegro to nie dowód musisz mieć na pisie że rezygnuje kupujący z umowy kupna sprzedaży 

oznacz moderatorów

raffaello28
#7 Wielbiciel

Przecież umowa nie dochodzi do skutku, bo kupujący się nie chce pojawić po 'zakupiony' produkt. I nie płaci za niego.

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

Ale nie masz jak tego udowodnić. 

oznacz moderatorów

raffaello28
#7 Wielbiciel

Nie odpisał na pytanie odnośnie umówienia się na odbiór. To jak niby miał produkt odebrać? 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro ci odpisze że poza allegro mogłeś sprzedać i teraz robisz wszysyko że to nie dowód etc że chcesz nieslusznie prowizję odzyskać odbiorów osobistych się nie udostępnia wlaśnie dlatego że ludzie se robią jaja podobnie pobraniówek 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@raffaello28 tak nie dochodzi ale dla allegro ty jesteś wielbłądem czyli masz przedstawić dowód na to że on się nie pojawił po towar 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@raffaello28 napisz do nas przez formularz i poproś doradcę o przesłanie do klienta prośby o kontakt w sprawie zamówienia. Jeżeli po 48h od tego czasu klient nie zareaguje, skontaktuj się z nami ponownie, prześlij zrzuty z wiadomościami do klienta ze swojej strony (przez nasze centrum wiadomości) i poproś o anulowanie opłaty.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów