Kupująca zamówiła u mnie książki z dostawą za pobraniem
Wysłałam kurierem InPost i zapłaciłam za to ok. 27 zł
Dodatkowo allegro pobrało prowizję od sprzedaży - ok. 12 zł
Oprócz tego zużyłam całą rolkę taśmy jak nie więcej żeby dobrze zabezpieczyć karton
Tymczasem kupująca której bardzo zależało na kupnie od czasu wysyłki przestała odpisywać na wiadomości, odczytuje, ale zero wyjaśnień
Zamówiła na adres, później przekierowała paczkę do paczkomatu a w paczkomacie upłynął termin odbioru i obecnie paczka jest w drodze powrotnej do mnie.
Moje pytania:
1. Czy allegro cofnie pobraną prowizję od sprzedaży (jeszcze jej nie opłaciłam)?
2. Czy dostanę od InPost zwrot opłaty za wysyłkę? (Wysyłka była poprzez menagera paczek InPost)
3. Jeśli odpowiedzi na powyższe pytania są negatywne, jak uzyskać ewentualną pomoc od Allegro lokalnie gdyby kupująca zignorowała moje prośby o zwrot? Ma allegro lokalnie nie widziałam czegoś takiego jak opcja sporu w Allegro
@Isabella_Snape jedynie opłata transakcyjna może zostać Ci zwrócona z allegro Zwrot kosztów transportów tam i z powrotem musisz dogadać się z kupującym.
ps. Nie udostępniał pobrań i płatności przy odbiorze.
Rozumiem, dziękuję za odpowiedź 🙂
AD 2. A na jakiej podstawie? Inpost usługę zrealizował, a to że adresat nie odebrał przesyłki nie ma najmniejszego znaczenia. Do tego jeżeli była to przesyłka Inpost Kurier, to za zwrot zapłacisz jak za standową przesyłkę, ale opłata za usługę pobranie zostanie Ci zwrócona. Darmowy zwrot jest tylko w usługach Allegro Paczkomaty Inpost i Allegro Kurier Inpost (to odrębne usługi od Inpost Paczkomaty i Inpost Kurier).
@Isabella_Snape jak paczka wróci napisz do allegro i dołącz numer listu. To chociaż prowizje zwrócą.
ps. Nie udostępniaj pobrań i płatności przy odbiorze.
Dokładnie tak, ponad 5 lat wyłączyłem płatności za pobraniem i jestem przeszczęśliwy, każda nieodebrana przesyłka to były ogromne straty.