anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ostatnio zakupiłem słuchawki za 300zl ale jak już do mnie przyszły okazały się podróbkami.

Client:45422097
#1 Nowicjusz#

Zacząłem dyskusje z sprzedającym, oczywiście wszystkiego się wyparł, nazwał mnie kłamcą a jedyną pomoc jaką do teraz otrzymałem od allegro jest taka abym odesłał słuchawki sprzedającemu.

Skąd mam wiedzieć czy cała sytuacja nie obróci się przeciwko mnie?

oraz skąd mam wiedzieć czy sprzedający znowu nie wymyśli sobie ze JA podmieniłem jego ORYGINALNE słuchawki na podróbki?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Jak to zgłosiłeś i otworzyłeś dyskusję i Allegro ze sprzedającym chcą odesłania to nie masz wyboru, inaczej sprzedajacy może odrzucić reklamację z tego powodu, nie odesłania. Zrób dokumentację, zdjęcia itd, i odeślij.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:45422097 daj link do oferty ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ogitom
#7 Wielbiciel#

Miałem podobną sytuację. Słuchawki zakupione na allegro lokalnie miały być oryginalne z gwarancją. Po kilkunastu dniach wystąpił problem z jedną ze słuchawek. Udałem się do serwisu firmy gdzie po oględzinach stwierdzono że to podróbka i nie przyjęto ich do naprawy. Napisałem do sprzedającego który szedł w zaparte że wszystko musi być ok. Otworzyłem dyskusję która nic nie dała. Wystąpiłem do allegro w ramach programu ochrony kupującego to poradzili mi zgłoszenie się na policję 👏🏻 Z mojego doświadczenia jak już towar kupiony to nikogo już nie interesujesz i radź sobie sam. Szkoda

oznacz moderatorów