anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Potwierdzenie sprzedaży przedmioty na Allegro Lokalnie

ROBERTGODEK
#7 Wielbiciel#

Dostałem taką treść wiadomości. Potwierdzenie sprzedaży przedmiotu: https:sms-tujakiś numer-.icu/jVapB7. Tego numeru nie pokazuję bo nie mam pewności co do tematu. Godzinę po wystawieniu przedmiotu na lokalnie dostałem wiadomość dosłownie z allegro. Wiadomość odebrałem tak jak zawsze przychodzi mi powiadomienie z allegro. Co jest grane ? Nie ma numeru tel. ani żadnych informacji o nadawcy. Czy ja o czymś nie wiem ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ROBERTGODEK ostatnia sprzedaż z Allegro Lokalnie na Twoim koncie pochodzi z lutego zeszłego roku, więc nie klikaj proszę żadnego linku w wiadomości, ponieważ nie jest to wiadomość od nas. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ROBERTGODEK
#7 Wielbiciel#

Temat się tyczył  aktualnej sprzedaży. Tak jak napisałem wcześniej, po wystawieniu przedmiotu, godzinę później dostałem tą wiadomość. Po zgłoszeniu tego bezpośrednio na allegro, dział bezpieczeństwa potwierdził próbę wyłudzenia danych. Opisanie tego problemu tutaj było stratą czasu i mało pomocne.

oznacz moderatorów

donel18
#1 Nowicjusz#

Również otrzymałem taką wiadomość niedługo po wystawieniu przedmiotu, przyszła z tego samego numeru co wczesniejszy kod sms od Allegro...po klikniecu w link jest wiadomosc ze przesyłka została już opłacona i prośba żeby kliknąć w kolejny link żeby odebrać środki, naturalnie nie zrobiłem tego

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@ROBERTGODEK Jak co z pewnością próba oszustwa.

oznacz moderatorów