anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałam przedmiot w licytacji za absurdalnie wysoką cenę, kupujący zapłacił

MAMY ROZWIĄZANIE!
bnowinowska
#7 Wielbiciel#

Stareńki, uszkodzony komputer (dostałam od syna 20 lat temu) podobno kolekcjonerski - na **piiip** 1500$ sprawny, mój był poważnie uszkodzony i poszedł w licytacji za 10 001 PLN.  Czy to może być jakiś podstęp ? Co na to urząd Skarbowy. Liczyłam na 500 - 800 PLN, więc 10 x więcej jest raczej trudne do wyobrażenia.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@bnowinowska jeśli kupujący zapłacił i kasa jest  Tutaj to pewnie jest prawdziwy kolekcjoner, natomiast jeśli tylko dostałaś e-mail, że ktoś kupił , to oszustwo

Edit:  kiedyś wystawiłem wzmacniacz Maratz znaleziony na strychu, zadzwonił do mnie gościu ,że jak usunę aukcję, to on od razu wpłaci mi kasę na konto i wiesz co zrobił 🤔 wpłacił mi 1000zł  zanim zdążyłem się zgodzić😁

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@bnowinowska sprawdziłam tą transakcję i nie ma w niej żadnych nieprawidłowości. Kupujący opłacił ten zakup, więc środki ze sprzedaży znajdziesz w tej zakładce. Informacje jak wypłacić je na swoje konto bankowe znajdziesz tutaj

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
bnowinowska
#7 Wielbiciel#

Dziękuję. Komputer wysłany, ale ciągle jestem w szoku.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@bnowinowska masz potwierdzenie od @_HolaOla_ że wszystko ok, pakuj i wysyłaj, od siebie dodam żebyś nie zapomniał o PCC 2% masz na to 14 dni, co do podatku to zależy jak dużo sprzedajesz z reguły jak to Twój grat i masz go powyżej 6mc nic nie musisz płacić 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@kostas11  Basia, to kobieta😉

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

Pcc nie powinien złożyć nabywca?

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@Client:44052296

Tak PCC składa kupujący.

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

do refleksji

https://myapple.pl/posts/9016-apple-i-na-smietniku

to teraz jak to się mówi na dwoje babka wróżyła - kupujący może być zadowolony lub straszyć pozwem

oznacz moderatorów