Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Wystawiłem przedmiot na sprzedaż. Sprzedaje pierwszy raz, a już na jedną próbę oszustwa się natknąłem. Dostałem dość nietypową wiadomość:
"Witam. Mam pytanie, mianowicie posiadam na Allegro złote monety pozostałe po zakupach smart i chciałbym je wykorzystać u Ciebie w aukcji, sprawdzałem teraz i na allegrolokalnie nie obowiązuje ta promocja i moje pytanie jest takie, czy mógłbyś wrzucić aukcję na główną strone Allegro a nie lokalnie? Jakbyś był chętny to żeby wrzucić oferte na allegro.pl musisz kliknąc wystaw i na dole na niebiesko jest napis "wystaw w dotychczasowym formularzu" to kliknąć i przeniesie aukcję. Jeśli chodzi o płatność to dostajesz całą w złotówkach, ja tylko płace mniej. Różnicę prowizji sobie dolicz do ceny aukcji."
Moje pytanie brzmi: Czy istnieje tutaj próba oszustwa? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Ewentualnie jeśli wystawie normalnie na allegro, to zostanę obciążony dodatkowymi kosztami?(Sprzedaje pierwszy raz)
@Lask0vy Nie powinno być dodatkowych kosztów. To nie jest próba oszustwa. Klient ma monety do wykorzystania, a może to zrobić tylko na zwykłym Allegro. Jak kliknie "kup teraz" i opłaci zakup, to otrzymasz potwierdzenie z Allegro o wpłacie. Dopiero wtedy wyślij przedmiot. Nie mart się, Ty dostaniesz tyle za ile wystawiłeś, a klient zapłaci mniej o wartość monet (1 moneta = 1 zł)
@Lask0vy przykro mi, ale osoba, która do Ciebie napisała nie ma na koncie żadnych monet. Zgłosiłam już to konto i zostało zablokowane.
@la_nika może na innym koncie ma?
Nie rozumiem dlaczego zablokowaliście to konto, nie wygląda to na próbę oszustwa.
@vonNogay dzięki za Twoją wiadomość, ale mamy pewność, że ten kupujący nie miał czystych intencji. Ze względów bezpieczeństwa nie mogę podać szczegółów weryfikacji konta, ale mogę zapewnić, że mieliśmy solidne podstawy, aby to zrobić.
Dziwna sprawa, bo po tym jak mu napisałem, że wystawiłem aukcje bezpośrednio na allegro, to odpisał, że po pracy sfinalizuje transakcję. No nic, trzeba być ostrożnym, bo na każdym kroku ktoś się czai.
Dziękuje za pomoc.