Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Wystawilem ostatnio xboxa series x. Dostałem maila, że rozpoczęto zakup przez Kup Teraz. Nazwa kupującego zaczyna się od Client:44......
Informacja o płatności
Pyt. 1 "Płatność oczekuje na potwierdzenie. Otrzymasz je w kolejnym mailu". Co oznacza ta wiadomość ? Czy płatność została zlecona?
Pyt2. Po zakupie w mailu tylko numer Client sprzedawcy i jakieś imię i nazwisko. Żadnego adresu ani żadnego info że osoba wybrała taki sposób dostawy.
Ps. Pisze do kupującego od wczoraj od 11 kilkanaście wiadomości i zero odzewu. Czy możliwe że to oszustwo?
Pozdrawiam
@adasku32 Bardzo możliwe, że to próba wyłudzenia towaru bez wpłaty. Nie sugeruj się powiadomieniami, mogą być fałszywe. Towar wyślij tylko wtedy, gdy zobaczysz pieniądze w swojej zakładce Allegro Finanse lub na koncie bankowym. Na Allegro Lokalnie dosyć często dochodzi do takich wyłudzeń.
Dziękuję Serdecznie za zainteresowanie się tematem. Dziwi mnie fakt, że pisze wiadomości mailowe przez allegro lokalnie i nic zero odzewu. W mailu tylko imię nazwisko osoby i numer Client. Czy nie powinna ta osoba wypełnić formularzu zakupu i zlecić płatność? Wtedy chyba bym dostał kolejego maila ?
Tymczasem nadal tylko 1 mail że rozpoczęto zakup A płatności status
Płatność oczekuje na potwierdzenie. Otrzymasz je w kolejnym mailu".
Żadnego kolejnego maila nie mam
Zapłacić powinien, ale często bywa, że nie płacą. Nieopłacona aukcja na Allegro Lokalnie odnawia się automatycznie po pięciu dniach.
Zamówione wczoraj przed południem. Kasa już by doszła raczej. Poczekam do jutra. Jeśli nie będzie kolejnego maila to zgłoszę na allegro
Tu masz kontakt w tej sprawie; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=70d99e7b-80c7-411c-bb2f-1ea90a88d7e8
Dzięki.
Taki mam status
Liczba sztuk: 1
Płatność: Nieopłacona
Dostawa:
Przesyłka kurierska - przedpłata.
Przesyłka nieoplacona. Co mogę powiedzieć o takim statusie? Co zrobił kupujacy zlecił płatność czy jak
A wczoraj sobota przelewy nie idą chyba że natychmiastowe. Mimo wszystko urwany kontakt z kupujacym