anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Użytkownicy Client:9XXXXXXX

paula4261
#1 Nowicjusz#

Witam, jestem użytkownikiem Allegro wiele lat. Ale od jakiegoś dobrego roku, co chwilę otrzymyję wiadomości typu:

"Witam, widziałem Twoje ogłoszenie na allegrolokalnie.pl, czy nadal masz ten produkt na sprzedaż, skontaktuj się ze mną na mój email (..........@yahoo.com) w celu dalszej rozmowy"

"czy nadal masz go na sprzedaż, uprzejmie proszę o kontakt na mojego maila (..........@gmail.com) w celu dalszej rozmowy"

"Czy nadal masz swoje Przedmiotów na sprzedaż? jeśli tak proszę o odpowiedź na mój osobisty e-mail: .........@gmail.com"

Moje pytanie brzmi, co robi obsługa portalu Allegro, aby chronić nas, użytkowników, przed takimi oszustami i wyłudzeniami naszych danych osobowych? Dlaczego te konta są aktywne?

Dla mnie jako sprzedającego, jest to bardzo irytujące otrzymując co chwile wiadomości takiego typu.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

xyz96
#21 Demiurg#

To są zazwyczaj próby wyłudzenia towaru bez wpłaty lub próby wyłudzenia pieniędzy. Nie odpowiadaj na takie wiadomości. Jeśli ktoś chce kupić towar, to kupuje i płaci.

oznacz moderatorów

TATLOK
#15 Entuzjasta#

Użytkownik @paula4261 jest świadom tego co to za maile, nawet o tym napisał!  Skoro @xyz96 wypowiada się jako Allegro, to proszę o odpowiedz na pytanie, też jestem ciekaw.

oznacz moderatorów