anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam jak mogę anulować w licytacji Allegro lokalnie ja jako sprzedający ofertę kupującego bo zrezyg

sebol1976_2011
#7 Wielbiciel#

Witam jak mogę anulować w licytacji Allegro lokalnie ja jako sprzedający ofertę kupującego bo zrezygnował a jego oferta jest najwyższa . Licytujący dzwonił do Allegro i powiedzieli mu że tylko ja mogę anulować jego licytację . Nigdzie nie mogę znaleźć tej opcji . Proszę o pomoc bo licytacja się dzisiaj kończy i jak nie anuluje to będę miał zablokowaną sprzedaż bo kupujący nie przeleje środków

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

xyz96
#21 Demiurg#

@sebol1976_2011 Nie możesz anulować jego oferty. Po wygraniu aukcji powinien zapłacić, a gdy tego nie zrobi, po pięciu dniach licytacja Ci się odnowi z ceną wywoławczą.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@sebol1976_2011 Nie mogli tak powiedzieć, kupujący wprowadza Cie w błąd, na AL kupujący nie zapłaci i nie ma zakupu, i tak może być na okrągło, niestety.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@sebol1976_2011 Po co piszesz dwa razy to samo? Przecież masz odpowiedź w poprzednim wątku - NIE MOŻESZ ANULOWAĆ.

oznacz moderatorów

sebol1976_2011
#7 Wielbiciel#

Dzięki za odpowiedź przez przypadek . Ale musi być jakieś wyjście z tej sytuacji .

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@sebol1976_2011 Jest wyjście. Wiesz, że kupujący nie zapłacie, więc od razu po zakończeniu licytacji wystaw ją ponownie jako oddzielne ogłoszenie. Wtedy nie czekasz 5 dni. Musisz jednak zablokować wznowienie tego pierwszego ogłoszenia, które Ci się automatycznie odnowi po pięciu dniach, abyś nie miał dwóch takich samych licytacji.

Jak zablokować wznowienie, przeczytasz tu; https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/wystawianie-ogloszen-na-allegro-lokalnie/jak-wystawic-ogl...

oznacz moderatorów