anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysłałem towar (pamięć ddr), kupujący wysłał zdjęcie z pustym pudelkiem.

Client:42890356
#3 Debiutant

Wysłałem towar (pamięć ram), kupujący wysłał zdjęcie z pustym pudelkiem. Na zdjęciu widać że ktoś wyciągnął pamięć.. Kupujący mówi że ja wysłałem puste pudełko. Zgłoszone na InPost. Ale co dalej? jak rozwiązać

problem?2d46698e46a2991ed3299528549a.jpegd24472c048308898c5c44a644fd8.jpeg

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:42890356 jak sprzedałeś jako prywatny sprawca twoja odpowiedzialność kończy się w momencie przekazania paczki przewoźnikowi. Niech kupujący zgłosi reklamacje do przewodnika i ewentualnie policję.

oznacz moderatorów

#3 Debiutant

Kupujący twierdzi że niby moja wina, że ja mialem to lepiej zapakować.. czyli jak? w sejfie wysłać. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:42890356 odpisz że odpowiedzialność sprzedawcy prywatnego kończy się w chwili nadania, a paczkę spakowałeś normalnie.

oznacz moderatorów

#3 Debiutant

Nie chcę nikogo winić bez wiedzy. 
Jego tekst:
"To jest żart w ogóle że Pan wysłał tak paczkę, bez żadnego zabezpieczenia, nawet jak Pan wysłał pamięć w opakowaniu to ono było otwarte, mogło to polecieć przy pierwszym lepszym przesunięci paczki na sortowni"
Ale było zaklejone na mały skotcz, tam gdzie się otwiera pudełko. Czy to możliwe że mogło jakoś wyskoczyć z pudelka? Żałuję że nie zakleiłem to miejsce tą etykietką inpostu. Ale jak mówiłem.. to alegro lokalne.. tą pamięć kupili tylko przez ten haos na rynku. Pierwsza wysłana paczka w 2025.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Podobno pamięci RAM są teraz w cenie i ciągle drożeją, ale nie sądzę by kurierzy puste opanowania wkładali do paczkomatu. Słowo przeciwko do słowu 

oznacz moderatorów

#3 Debiutant

No jak mówię.. ja nawet nie pamiętałem że coś sprzedaję))) I nie wiedziałem że urosli w cenie.  Ale myślę dobra tam.. i nawet wysłałem w ten sam dzień. Ale chyba sprzedawca myśli że to splanowałem rok temu żeby zarobić 200zeta XD

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Widzisz na przyszłość trzeba mieć zdjęcia z pakowania a jeszcze lepiej filmik.

oznacz moderatorów

#3 Debiutant

no taaaak.. ale jak sprzedajesz coś raz na rok? ))
Dobra już jest jak jest. Ale humor jest zepsuty.

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@Client:42890356 Poważnie?! Tak wysłałeś paczkę?

Ja się nie dziwię że kupujący ma pretensje. Niestety nawet gdyby kupujący okazał sie oszustem, to finalnie Ty odpowiesz za to. Ponieważ reklamacja przewożnika zostanie odrzucona, na zle zabezpieczenie i zapakowanie.

Nie miaeś jakiegoś kartona, aby to spakować razem?

Ps. Wszyscy Ci @Monika__L @Client:44052296 @Halfrunt @az1rael  udzielali dobrych rad, ale zapewne nie widzieli zdjęć, z Twojej paczki 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

No nie @wojtekmarchewka na takie kuriozum jak naklejenie etykiety na otwieralne pudełko ram to bym nie wpadłrozumiem opakowanie fabryczne ale minimum foliopak alboxw stretch bym dał

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@az1rael Dokładnie, te pudełko mogło być otwarte na każdym etapie podróży. Teraz także widać zasadność pretensji kupijącego, bo naklejka trzymająca zamknięcie opakowania na mrozie nie miała racji bytu. Więc, nawet nie mamy możliwoci kogokolwiek oskarżyć, bo tak przygotowana przesyłka, aż się prosiła aby nie dotrzeć do celu w całości.

Na kilkanaście lat sprzedaży i zakupów, nigdy nie widziłem, tak żle zaadresowanej paczki

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wojtekmarchewka a ja widziałem
1 buty wróciły w papierowej torbie na zakupy ala pyszne pl
2 piłka do siatki wróciła z etykietą naklejoną na piłkę
3 kask narciarski wrócił z etykietą na korpusie bez pudełka

oznacz moderatorów

#3 Debiutant

nie uwierzysz - nie chciałem psuć pudełko klejem od skotcza))) Bo pamięć jak nowa.. pudełko też. Kupowałem jak był "boom" na kryptę CHIA. 
I myślałem że inpost dodatkowo pakuje w ich tą folię.

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

Serio?

pakuje i nagrywam

Wylaczam nagrywanie i wyjmuje

Pakuje na nowo puste

wysylam

gość drze napę. Wysłałam film. 
naprawde dla ciebie ten film jest jakimś dowodem? 

oznacz moderatorów

#3 Debiutant

Też prawda.. jedyne: pakuje - otwieram paczkomat - pokazuje że towar jest w środku - wkładam do skrzynki - zamykam.. na ekranie potwierdzam że "koniec na dziś". Ale jak mówiłem.. jak robisz to raz na rok.. no to.

oznacz moderatorów