anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy kupującemu na Allegro Lokalnie

Kragox
#2 Obserwator#

Witam.

Kupujący dokonał płatności za produkt wystawiony na allegro lokalnie, natomiast nie jestem w stanie sprzedać przedmiotu.

W jaki sposób mogę zwrócić pieniądze kupującemu?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

br.
#21 Demiurg#

Ja prosiłem kupującego o podanie mi numeru konta  do zwrotu.  W  zakładce Allegro finanse nie  znalazłem  opcji  zwrot  wpłaty.

oznacz moderatorów

Kragox
#2 Obserwator#

To prawda, ale to się wiąże z pokryciem kosztów prowizji dla allegro.

Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Kragox 

Małe sprostowanie: napisałem że nie  znalazłem, ale teraz akurat jestem na Allegro i w  zakładce  Allegro Finanse  widzę  takie okno:  "Zwroty wpłat"

Ale jak to działa nie testowałem.  Kupujący musiałby mieć  zdefiniowane konto  bankowe na Allegro, a co będzie  jeśli kupujący płacił  kartą? 

Trochę to skomplikowane,  chyba prościej poprosić  o numer konta i przelew.

A zwrot prowizji na lokalnym nie istnieje. Nazywa się to  Opłata  za obsługę transakcji i  nie podlega zwrotowi.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@Kragox Pamiętaj, ze nie dostaniesz zwrotu opłaty transakcyjnej. Ja bym to zrobił tak jak radzi @br. 

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

klimaty_nepalu
#1 Nowicjusz#

a co zrobić tak jak u mnie przed kilkoma dniami ,na allegro lokalnie jakims cudem wznowiła sie aukcja przedmiotu sprzedanego kilka miesiecy temu chyba 3 i jakie było moje zdziwienie 3 maja gdy okazało sie ze ktos kupił przedmiot  ten  sam ktory 3 miesiace temu został sprzedany i opłacony chyba też przez payu  Faktycznie nie mozna zwrócic pieniedzy komuś kto kupił przez allegro lokalnie mimo ze pieniadze sa przelewane przez PayU ,musiałam przelac pieniadze na swoje konto poprosic o numer konta tego kto kupił i zrobic przelew ,i w swojej naiwnosci myslałam ze moge wystapic o zwrot prowizji ,otóż faktycznie nie mogę tak jak nie mogłam zrobic zwrotu z poziomu wpłat PayU jestem stratna 26zl 

oznacz moderatorów

werdzil1
#1 Nowicjusz#

Totalna porażka, mam ten sam problem. 

Niesamowite że z czegoś co tak sobie działało zrobili coś takiego.

oznacz moderatorów