Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Kupujący dokonał płatności za produkt wystawiony na allegro lokalnie, natomiast nie jestem w stanie sprzedać przedmiotu.
W jaki sposób mogę zwrócić pieniądze kupującemu?
Ja prosiłem kupującego o podanie mi numeru konta do zwrotu. W zakładce Allegro finanse nie znalazłem opcji zwrot wpłaty.
To prawda, ale to się wiąże z pokryciem kosztów prowizji dla allegro.
Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź.
Małe sprostowanie: napisałem że nie znalazłem, ale teraz akurat jestem na Allegro i w zakładce Allegro Finanse widzę takie okno: "Zwroty wpłat"
Ale jak to działa nie testowałem. Kupujący musiałby mieć zdefiniowane konto bankowe na Allegro, a co będzie jeśli kupujący płacił kartą?
Trochę to skomplikowane, chyba prościej poprosić o numer konta i przelew.
A zwrot prowizji na lokalnym nie istnieje. Nazywa się to Opłata za obsługę transakcji i nie podlega zwrotowi.
Pozdrawiam.
a co zrobić tak jak u mnie przed kilkoma dniami ,na allegro lokalnie jakims cudem wznowiła sie aukcja przedmiotu sprzedanego kilka miesiecy temu chyba 3 i jakie było moje zdziwienie 3 maja gdy okazało sie ze ktos kupił przedmiot ten sam ktory 3 miesiace temu został sprzedany i opłacony chyba też przez payu Faktycznie nie mozna zwrócic pieniedzy komuś kto kupił przez allegro lokalnie mimo ze pieniadze sa przelewane przez PayU ,musiałam przelac pieniadze na swoje konto poprosic o numer konta tego kto kupił i zrobic przelew ,i w swojej naiwnosci myslałam ze moge wystapic o zwrot prowizji ,otóż faktycznie nie mogę tak jak nie mogłam zrobic zwrotu z poziomu wpłat PayU jestem stratna 26zl
Totalna porażka, mam ten sam problem.
Niesamowite że z czegoś co tak sobie działało zrobili coś takiego.