Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
dodałem ogłoszenie na allegro lokalnie. Przedmiot sprzedałem innej osobie nie na allegro.
zanim usunąłem ogłoszenie to kupujący na allegro zrobił przelew na allegro finanse.
Czytałem podobne wątki na forum, ale mam pytanie
skoro na allegro lokalnie nie można zwrócić wpłaty tak jak na zwykłym allegro, i dogadałem się z kupującym, zrobiłem mu przelew z prywatnego konta bankowego, zapłaciłem również za opłatę transakcyjną. Dlaczego jednak ogłoszenie nie jest w zakładce zakończone, tylko tak jakby było ono nadal aktywne i czekało na wysyłkę?
status wysyłki zmieniłem na ANULOWANY.
co jeszcze muszę zrobić aby zakończyć sprawę? kupujący i allegro dostali pieniądze.
czy muszę wypłacić pieniądze za ten przedmiot aby sprawa została zakończona czy pieniądze na allegro finanse mogą być tam cały czas?
czy żeby zakończyć powinienem wypłacić te środki z konta i to z tych pieniędzy zrobić przelew kupującemu?
mimo ze na allegro lokalnie nie ma opcji zwracania pieniędzy to taka mi się pojawia (moze w dalszym kroku wyskoczy opcja, że nie można) i wtedy z tych pieniędzy co mam na allegro finanse zrobić zwrot wpłaty?
Nic nie musisz robić. Sprawa jest zakończona, a to, że ogłoszenie jest widoczne w tej zakładce w niczym Ci nie przeszkadza. Pieniędzy wypłacać nie musisz, dla Allegro Finanse to nawet lepiej.