Ile dni jest przeznaczonych na płatność za wygraną aukcję? Dlaczego nie mogę zmienić metody płatności przed opłaceniem aukcji? Bo czasami płacę zwykłym przelewem, a czasami Blikiem. Dziękuję.
Czas na opłacenie licytacji, jest uzależniony od wybranej metody płatności - jest to:
Przepraszam, założyłem dwa identyczne tematy - https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/jaki-jest-czas-p%C5%82atno%C5%9Bci-po-wyg...
Sytuacja.
Wybieram nieopłacone aukcje przez filtr. Jest ich w sumie 6. Potwierdzam je i klikam „Zapłać”. Otworzyło się nowe okno z informacją, że tylko dwie aukcje zostaną opłacone. Pozostałe są przeterminowane. Gdzie mogłem to potwierdzić, wybrać inną formę płatności, skoro tych aukcji i tak tam nie było?
Na razie mam jedno podejrzenie, ale nie mogę tego w żaden sposób zmienić. Ostatnią płatność zrobiłem wcześniej Blikiem i została. Ale dlaczego?
Allegro podaje swoje czasy ale najlepiej zapytać sprzedającego ile czasu jest w stanie poczekać na wpłatę . Płacąc przelewem tradycyjnym nie musisz się trzymać terminów nasuwany h przez portal ale lepiej trzeba o tym powiadomić sprzedającego
Sprzedawca nie ma problemu z czekaniem 14 dni, nie musi pakować i wysyłać dwa razy.
Chciałem po prostu dać przelew tradycyjny, ale ostatnio płaciłem Blikiem i paczka została. Ale czy Blik to nie przelew tradycyjny? Przecież to tylko kolejne potwierdzenie płatności w banku.