Witam! Sprawa załatwiona , ale co zjadłem nerwów ( straconego czasu) to nie moje . Problem jes taki , że Allegro nie informujecie klientów o tym, że pieniądze za przesyłkę od osoby która licytuje aukcję WOŚP nie trafiają bezpośrednio do Inpostu . List z Inpostu wygenerowany i nie podświetlony do pobrania - komunikat opłać przesyłkę. Czat Inpostu twierdzi, że nie dostali informacji z Allegro , że przesyłka jest opłacona i kierują mnie do Allegro. Czyli Allegro nie opłaca automatycznie paczki jak to jest w przypadku standardowej sprzedaży . Kolejno Konsultant czatu z Allegro też nie potrafił mi pomóc i założył sprawę. Dopiero wieczorny mail od Pana Mikołaja z Allegro wyjaśnił sprawę , że pieniądze za przesyłkę trafiają na moje konto Allegro! i ja mam sobie je wybrać ( przelać na moje konto bankowe ) i dopiero z mojego konta bankowego opłacić Inpost - ta cała procedura to jest parodia! , kosztowało mnie sporo nerwów i straconego czasu , aby dojść do tego jak to się odbywa! Już nie chodzi o te 10zł bo bym je spokojnie zapłacił , ale jak mam na mailu informację ( na portalu), że licytujący opłacił przesyłkę to trzymam sie procedur. Proszę zmieńcie te procedury i informujcie po licytacji dla WOŚP jak to powinno się to odbywać.Dziękuję
Z tego co tu piszą to ta kwota trafia tam gdzie normalne wpłaty czyli tu
Środki i historia operacji - Allegro
Musisz sobie wypłacić. Jeśli masz niezweryfikowane konto do wypłat to najpierw trzeba zweryfikować.
Dzięki! jak pisałem w opisie posta sprawa rozwiązana po straconym czasie, a w tamtym roku wystawiałem również jedną rzecz handmade i nie było wtedy takich procedur. Automat opłacił, a teraz widać, że to się zmieniło i brak informacji co należy zrobić . Warto dodać jakieś jedno chociaż zdanie dla Wystawiających pod licytację, że to już nie działa automatycznie. Pozdrawiam