Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam przez przypadek dałam licytacje na plakat z autografem (cena 131,00 zl) i co się stanie jeśli tego nie zaplace? Niechce trafić do sądu bo przypadkowo dałam licytacje 🙂
Czekam na odpowiedzi
@Client:125514679 Jeśłi licytacja się jeszcze nie skończyła to poproś sprzedawcę o odwołanie oferty. Tam powinien być taki przycisk
Właśnie to zrobiłam tylko jeśli sprzedawaca nie zaakceptuje powodu to nie wiem
A to zakup na zwykłym czy A lokalne? na zwykłym powinieneś odstąpić od umowy zakupu jak można, na Allegro Lokalne nie płacisz, nie ma zakupu. Jak trwa licytacja to poinformuj sprzedającego że rezygnujesz.
Na zwykłym
A jak odstąpić od umowy?
Dopiero jak zakup masz w zakładce "Moje zakupy", a to zakup od prywatnego pewnie więc nie da się odstąpić od umowy zakupu, pozostaje tylko go nie opłacić.
@LEW433 nie wkręcaj ludzi.
Jeżeli @Client:125514679 wygra licytację i nie zapłaci to może trafić do sądu. Jeżeli sprzedający się zdecyduje to może ją pozwać o zapłatę.
Najlepiej napisać do sprzedawcy o wycofanie oferty.
Naprawdę? a jak sprzedajacy nie wyśle to też trafia do sądu?
@LEW433 A nie krzyczysz wtedy, żeby wymusić sądownie wysłanie przedmiotu?
Najwięcej i najczęstszej straszą sądem sprzedajacy, tys takich tu na forum, teraz także straszycie sądem kupującego,
@Client:125514679 Przecież już zgłosiłaś odstąpienie od umowy, zgłosiłaś odwołanie oferty.
Możesz dodatkowo napisać do niego w zakładce "Zadaj pytanie sprzedającemu"
Nie przejmuj się, sprzedający nie wycofa ofert bo liczy że ktoś da więcej, nie ma w zwyczaju obniżać cenę podczas licytacji, to byłby bardzo dziwny ruch.
Za 131 zł nikt nie będzie się z tobą sądził a gdyby nawet to wyrok pewnie zapadnie za kilkanaście lat, możemy nie doczekać.
@Client:125514679 Tacy kupujący "przez przypadek" powinni być karani rocznym banem na zakupy > a dzięki sawannowemu podpuszczaczowi jest ich coraz więcej.
Sprzedający powinien Ci wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty, a w potem ew. sąd > zgodnie z regulaminem wygranie zobowiązuje do zapłaty
Nie wiesz jak było to się nie wtrącaj
napisz proszę, jak można ma coś "przez przypadek" zalicytować? Technicznie jak się to robi, bo zdaje się samo zalicytowanie trzeba potwierdzić?
Mam coraz więcej takich "przypadkowych" zakupów na formowym koncie i chciałabym poznać mechanizm tych przypadków
@drahulec Właśnie tak się tłumaczą ci co klikają bezmyślnie, a dopiero potem się zastanawiają > przez pomyłkę, niechcący, ktoś zalicytował za mnie itp.
Dlatego taki ban na rok nauczył by myślenia przed kliknięciem.
Jak nie wiesz jak było to się nie wtrącaj jak przewijałam i. Patrzyłam na inne posty to ty juz wszystkich blokujesz
Próbuje przewinąć na Opis i w klikam w ten guzik i nie ds się już wtedy wyjść z guziku"licytacja"