Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć.
Wystawiłem wczoraj na aukcję WOŚP przedmiot który był stworzony specjalnie do tego celu przez znanego YouTubera, i allegro mi usunęło aukcję. Oczywiście poza enigmatycznym "może łamać regulamin" nie napisali dlaczego konkretnie, ale żebym się upewnił że to nie była broń (??). Dokładnie przeczytałem regulamin i nie mam pojęcia który punkt mogłem łamać.
Kontaktu ze strony allegro oczywiście brak.
Jako że przedmiot był jedyny taki na świecie i nawet nie tworzony przez firmę i nie tworzony w Europie, to nie ma naturalnie kodu EAN dlatego zgodnie z sugestią moderatorki na tym forum wystawiłem w dziale "wyjątkowe chwile" ( https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/aukcje-wo%C5%9Bp-brak-kodu-ean/t... ) i podejrzewam że dlatego aukcja poleciała? A może dlatego że moderator pomyślał że nożyk do tapet łapie się do kategorii "noże i maczety" która jest zabroniona w aukcjach WOŚP, ale prawidłowa kategoria to Dom i Ogród - Narzędzia - Nożyki i ostrza - Nożyki?
Jeśli zatem nie mogę wystawić w odpowiednim dziale bez kodu EAN (nawet jakbym zaznaczył używany) i nie mogę wystawić w wyjątkowe chwile, to w jaki sposób mogę go przekazać na WOŚP? Nie pierwszy raz coś wystawiam na aukcję charytatywną ale pierwszy raz spotkało mnie przy tym coś takiego.
Jestem w tej chwili załamany bo namówiłem pana youtubera z USA na stworzenie wyjątkowego przedmiotu specjalnie na WOŚP a teraz allegro nie pozwala go wystawić. Dla informacji, nr aukcji to 16968654436. Bardzo proszę o pomoc.
@vired obawiam się, że powodem jest właśnie sam produkt - nóż. Skonsultuję temat i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Tylko że to nie jest nóż-nóż, który by pasował do kategorii "Noże i maczety", a nóż do tapet. I te ostrza można wyciągnąć. Czy nóż bez ostrza jest nożem?
A swoją drogą parę lat temu nawet sam licytowałem w aukcji prawdziwego noża ze stałym ostrzem pana Trollskyego i było ok ... poszedł za 7500zł.
@vired otrzymałam potwierdzenie, że ten produkt niestety jest niezgodny z obecnym Regulaminem Aukcji Allegro dla WOŚP.
Ponawiam pytanie, czy jeśli nie ma ostrza to nadal jest to nóż? A może to uchwyt do bulbulatora a nie nóż?
Naprawdę świetnie, przedmiot stworzony specjalnie dla WOŚP z dedykacją itd a nie może być wystawiony bo nie. Nie wiem co teraz mam zrobić.
@vired skonsultuje Twoje pytanie - proszę o cierpliwość 🙂
Stworzony dla WOŚP ale bez konsultacji. Na futerale znajduje się też logo które nie jest oficjalnym logiem które używa się na przedmiotach wystawianych na aukcjach. Czasami warto najpierw się skontaktować z osobą zainteresowaną a potem tworzyć coś co jest niezgodne z istniejącym regulaminem.
Kilka razy się kontaktowałem w sprawie logo i nikt mi nie odpisał. Tłumaczyłem że to wypalane laserowo, że są przez to ograniczenia, pytałem o projekt.
Dziękuję za odpowiedź, to zamyka sprawę i nie będę już nikomu przeszkadzał.