anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy bez dodatkowych kosztów mogę wysłać paczkę w ramach WOŚP?

MAMY ROZWIĄZANIE!
PioSkul
#8 Zapaleniec#

Sprzedałem przedmiot w ramach akcji WOŚP. Chcę ją wysłać, ale w e-mailu nie ma żadnych dodatkowych informacji, jak to zrobić bez kosztów. Czytałem na forum, że można przez managera paczek inpost, gdzie powinna tam być dostępna kwota na wysyłkę, jednak nie widzę takiej. Proszę o pokierowanie jak to można zrobić. 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
LEW433
#21 Demiurg#

Kupujący płaci i za towar i wysyłkę, więc jak za darmo?

LEW433_0-1737573488197.png

https://inpost.pl/SzybkieNadania/pl

https://manager.paczkomaty.pl/

oznacz moderatorów
PioSkul
#8 Zapaleniec#

Tylko, że piszesz chyba o tworzeniu cennika na etapie tworzenia ogłoszenia? Przyznam, że to już po temacie, bo jestem na etapie sprzedanego przedmiotu. Przy tworzeniu była informacja „Promocja 0 zł” i przyznaję się, że nie zgłębiałem wątku, co to do końca oznacza 🙈

Kupujący wybrał Paczkomat InPost i w zasadzie nie sądzę, żeby zapłacił za przesyłkę, czy można to jakoś sprawdzić?

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Jeśli kupujący zapłacił za wysyłkę to ta kwota będzie tu Środki i historia operacji - Allegro   Musisz ja sobie wtedy wypłacić. I wpłacić na menadżera. Jeśli zaś to było w smarcie za darmo to w menedżerze masz możliwość wygenerowania etykiety i opłacenia jej kwotą 0zł.

oznacz moderatorów
PioSkul
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za zaangażowanie, ale to nie mój przypadek. Puściłem paczkę poza Allegro, bo wątek wysyłek jak widać pomimo upływu lat jest kompletnie zaniedbany i szkoda mi czasu na drążenie tematu.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@PioSkul wyjaśnię na przyszłość. 
W swoim cenniku dostaw zaznaczyłeś darmową przesyłkę od 100 zł, w takim przypadku to sprzedający funduje darmową dostawę, gdy cena zamówienia osiągnie kwotę darmowej dostawy. Możesz usunąć to ustawienie tutaj, wtedy kupujący zapłaci za dostawę zgodnie z Twoim cennikiem.
Gdy w cenniku dostaw wybierzesz Oferta specjalna Allegro - InPost, maksymalna cena dostawy dla Paczkomatu to 11,49 zł, wtedy kupujący właśnie tyle zapłaci, środki trafią do Ciebie do tej zakładki, a Ty będziesz mógł zaimportować zamówienie do Managera przesyłek InPost (po połączeniu kont Allegro i Managera InPost, tutaj instrukcja jak to zrobić) i nadać je w dokładnie takiej cenie (11,49 zł). Wtedy wysyłka będzie dla Ciebie darmowa, opłaci ją kupujący. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
PioSkul
#8 Zapaleniec#

Tym razem już po temacie, bo niestety przyjąłem, że ta promocja zero była od Allegro, a nie ode mnie; zrobiłem taki cennik dawno temu i o nim zapomniałem - trudno. Tak, czy inaczej dziękuję za wyjaśnienie, bo teraz już jest wszystko dla mnie jasne.

oznacz moderatorów