anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomoc w wysyłce WOŚP allegro

Client:130664165
#7 Wielbiciel#
Dzień dobry,
Moja sytuacja jest skomplikowana. 
Pani wylicytowała na Allegro WOŚP plakat w rozmiarze 102 na 75 cm w ramie. 
Inpost wygenerował mi etykietę do paczkomatu w skrytce A.
Niestety żadna skrytka go nie przyjmie. Liczyłam na kurier Inpost, zaproponowałam Pani dopłatę maksymalna 30pln by nadac ta paczke, ale gdy zadzwoniłam do Inpost, dowiedzialam sie, ze nie mam umowy z nimi na takie uslugi i mi nie nadadzą. Co jedynie dla mnie zrobili, to wycofali etykietę A.
Nie jestem w stanie zmienic formy wysyłki, od razu kieruje mnie na inpost, gdy chce ją nadac. Dowiedziałam się, że musze wybrac innego przewoznika, nie wiem jak.
Plakat z aukcji to: nr: 17138929652
Czy mam zwrócic Pani środki, bo jest tam taka opcja i nadac jakoś inaczej wowczas jak ona jeszcze raz opłaci?
Będę wdzieczna za wskazówki.
 Dodam, że miałam nadać w ciągu 5 dni, wczoraj czas minal. 
pozdraiwam i niecierpliwie czekam na wskazowki co mam zrobic.
Pozdawiam,
Magdalena [edycja]
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:130664165. Maksymalne wymiary przesyłki Allegro Paczkomaty InPost to 41 cm x 38 cm x 64 cm, więc nadanie tą metodą dostawy nie wchodzi w grę. 
Po ustaleniu z klientką możesz wysłać zamówienie inną metodą dostawy, która oferuje większe gabaryty, np. przesyłką kurierską dowolnej firmy (DPD, DHL, Pocztex, itp.) w ich narzędziu nadawczym. Nie zrobisz tego bezpośrednio na Allegro.
Podczas generowania etykiety podaj adres mailowy klientki z zamówienia. Znajdziesz go w zakładce Zamówienia -> Szczegóły -> Kopiuj e-mail. 
Gdy już wygenerujesz przesyłkę, skopiuj jej numer i dodaj go w zakładce Zamówienia -> Akcje -> Numery przesyłek. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

Dziękuję za odpowiedz.  niestety nadal nie wiem jak to zrobic. Skoro licytacja była na Allegro, jak mam to zrobic bez Allegro? Czy wobec tego wośp dostanie wplate? czy to u Was nie bedzie nadal figurowalo jako nie wyslane? 

Jak klikam w allegro nadaj paczkę, od razu laduje w inpost...

czy mam sobie zadzwonic do dhl i nadac paczkę? jak sie to odhaczy w allegro, jak bedzie to poza?

pamietam był wybór przewoznika w opci popros o doplate, nie mialam wowczas pojecia, ze inpost mi nie wysle paczki kurierem, teraz tego juz niegdzie nie widze. 

czy jest mozliwy kontakt telefoniczny? w zyciu nie rozwiaze tego problemu 😞

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Za przesyłkę zgodnie z twoją ofertą(ile podałaś tam?) + towar płaci kupujący. Kasa za towar pójdzie do WOŚP a za przesyłkę do Ciebie.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zwriciłam licytujacej wszystkie srodki za przesylki, nadal przekierowuje mnie do inpost, ktory nie może mnie obsłużyc. nie wiem jak mam nadac. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:130664165 tak jak napisała Marysia, nadanie tej przesyłki przez Allegro i InPost nie będzie możliwe. 
Wpłata za towar od kupującej została przekazana na konto Fundacji, możesz wygenerować dla niej etykietę dowolnej firmy kurierskiej, dla ułatwienia możesz skorzystać z brokera np. Sendit i sprawdzić najkorzystniejszą metodę wysyłki po uzupełnieniu wymiarów paczki.
Jeśli przekażesz specjalny adres e-mail kupującej z Allegro ta paczka zostanie powiązana z zamówieniem z Allegro, więc kupująca otrzyma informacje o przesyłce, a gdy dodasz numer przesyłki my otrzymamy informacje o statusie wysyłki. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów