Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@_HolaOla_ nie wiem czy tu temat odpowiedni ale mam problem z dodaniem nr swojego konta do aukcji na WOŚP. Konto zakładałem typowo na WOŚP i taka jest nazwa w polu imię i nazwisko wpisałem niestety sztab WOŚP SOK w Skwierzynie. Nie dodałem na początku nr konta zrobiłem to później aby uaktywnić był zlecony przelew na 1zl które miało wrócić. Niestety administracja nie zweryfikowała pozytywnie bo jest inne imię i nazwisko jako sztab i moje dane do konta. Jak to zgłosić że taki problem żeby jednak podlinkowali nr konta mojego na płatności na przesyłki bo kwota za przedmioty idzie z automatu na konto WOŚP. Z góry dziękuję za pomoc.
@Sztab_Skwierzyna To bardzo dobre miejsce i już wszystko wyjaśniam. Jeżeli chcesz wystawić ofertę w ramach aukcji WOŚP powinieneś założyć konto na swoje dane i skorzystać z formularza wystawiania ofert charytatywnych.
W nagłówku, w rozwijanym fartuchu dodaliśmy odnośnik “wystaw na WOŚP", więc masz dostęp do formularza wystawiania z poziomu swojego konta na Allegro. Kwota za sprzedany przedmiot wpłynie bezpośrednio na konto Fundacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, a Ty otrzymasz środki na pokrycie kosztu dostawy.
Ola to wiem. Mam swoje konto. Nie chce jednak z niego korzystać, bo chce żeby było bardziej transparetnie jak to, że Fundacja twierdzi, że aukcje na Facebooku są nie transparentne. Specjalnie założylem konto Sztab_Skwierzyna i pytanie właśnie o to konto. Jak do niego podlinkować nr konta? Jak pisałem powyżej próbowałem zmieniać dane i niestety odrzucone. Dodatkowo nie można założyć drugiego konta na ten sam e-mail a nawet nie chce. Czy możesz mi pomóc w zakresie tego stworzonego konta?
@_HolaOla_ chciałbym żeby do aukcji wosp było to konto Sztab_Skwierzyna i jak w nim zmienić dane i dodać nr konta. Nie chce tworzyć nowego konta. Czy istnieje takie rozwiązanie czy z poziomu moderatora z allegro możesz pomóc w rozwiązaniu tej kwestii zgłaszając problem z ramienia moda do administracji allegro z którego jesteś bo moje zgłoszenia są cały czas ignorowane?
@Sztab_Skwierzyna Nie, nie mam tutaj technicznej możliwości, aby zmienić takie dane. Wszystkie oferty w ramach finału WOŚP są w pełni transparentne, dlatego o to możesz być spokojny. Jeśli wystawisz ofertę ze swojego konta w ramach 29 finału WOŚP, każdy zainteresowany zobaczy taką informację:
@_HolaOla_ Jemu pewnie o to chodzi, że sztabowe aukcje mają większe wzięcie i przywileje dlatego nie chce na prywatnym wystawiać
@Sztab_Skwierzyna Nie zmienisz tego, konto Allegro należy do Sztab Wośp, nie do Ciebie. Dodanie konta bankowego na Twoje dane osobowe nie przejdzie weryfikacji i pieniędzy za przesyłkę nie otrzymasz. Spróbuj założyć w banku (o ile to możliwe) rachunek na Sztab Wośp, wtedy taki rachunek podepniesz i wypłacisz. Napisz jeszcze tu w sprawie zmiany danych na koncie Allegro, ale wątpię czy Ci zmienią; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6a7ab6d0-2364-4a46-86ff-3aafcca487ab&subjectId=2aad59dd-2...
Czyli muszę założyć nowe konto ze swoim imieniem i nazwiskiem z loginem WOŚP z tego wynika. Dziwne to, że tak utrudniają. No nic dzięki serdeczne za pomoc 🙂
@Sztab_Skwierzyna Nowe konto jeśli chcesz typowo do WOSP załóż z podobną nazwą ale w danych konta podaj swoje dane i podepnij swoje konto bankowe. Wtedy powinno być OK . Na tym koncie wystawiaj fanty, które nie wymagają kosztów dostawy- odbiór osobisty lub wysyłka @ albo je zlikwiduj jak już założysz to nowe sztabowe
Pamiętajcie, że aby konto przeszło pozytywnie weryfikację dane rachunku bankowego i konta na allegro muszą być tożsame.
Nie ma problemu w tym, aby do aukcji sztabowych wykorzystać swoje prywatne konto. Tak robi wiele naszych sztabów, które zdecydowały się na aukcje na Allegro.
Witam, ja mam taki problem, że nie posiadam prywatnego allegro, nie chcę podawać ani konta firmowego ani prywatnego, na stronie mojego sztabu znalazłam nr konta i chciałabym aby to na ten nr były przesyłane pieniądze z licytacji. NIe wiem jednak jak przejść przez rejestrację konta bez potwierdzania przelewem 1,01 zł .... nie wiem jak z tego sztabowego konta zrobić przelew w kwocie 1 zł.... czy ktoś może m pomóc?
@MGOK_Miedzylesie Chcesz czy nie chcesz, ale żeby pieniądze za przesyłkę można było wypłacić to dane tego rachunku bankowego do wypłat muszą być tożsame z danymi tego konta allegrowego. Inaczej się nie da
okej to rozumiem. Ale jak podłączyć do tego konta allegro nr konta bankowego, które mam dostępne w panelu mojego sztabu?
@MGOK_Miedzylesie W panelu konta Twojego sztabu są zapewne inne dane niż Twoje więc tak się nie da. Zresztą skoro Ty wystawiasz na tym koncie to i Ty będziesz realizowała przesyłki a zatem koszty przesyłek mogą wpływać na Twoje konto i to podepnij. Pieniądze za przedmioty z aukcji i tak idą bezpośrednio na konto WOŚP.